Άννα Τσουκαλά: «Πήγαινα και μου έλεγαν να κοιμηθώ μαζί τους για να πάρω τον ρόλο»

Η Άννα Τσουκαλά μιλά για την σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε πριν χρόνια και το πως η απόφαση της να μιλήσει γι' αυτό της στέρησε την καριέρα της στον χώρο της υποκριτικής στην Ελλάδα

Η ηθοποιός Άννα Τσουκαλά, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, «Μη μου λες αντίο», ως «Μελέκ», βρέθηκε σε απευθείας σύνδεση από τη Νέα Υόρκη στη εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «Καλύτερα Δε γίνεται» όπου και μίλησε για το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχληση που είχε δεχτεί στον χώρου του θεάτρου, και εξομολογήθηκε, μάλιστα, το πόσο πολεμήθηκε μετά την απόφαση της να μιλήσει για αυτήν την τραυματική εμπειρία.

Η Άννα Τσουκαλά είναι από τις πρώτες Ελληνίδες ηθοποιούς που βρήκαν το θάρρος και μίλησαν για την σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δεχτεί, μια απόφαση, η οποία οδήγησε την καριέρα της σε κρίση, όπως αποκαλύπτει η ίδια.

Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός αποκάλυψε πως μετά την απόφαση της να δημοσιοποιήσει το γεγονός, «πολεμήθηκε, απειλήθηκε κι αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό για να αφήσει πίσω της τα τέρατα του παρελθόντος».

«Πήγαινα και μου έλεγαν να κοιμηθώ μαζί τους για να πάρω τον ρόλο»

Αρχικά, η ίδια είπε: «Εγώ έχω φοιτήσει σε δύο δραματικές σχολές. Στης Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα και μετά στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Στο ενδιάμεσο προσπάθησα να βγω στην αγορά εργασίας ως ηθοποιός. Με το που ξεκίνησα να ψάχνω ρόλους μου έλεγαν έλα από το γραφείο να σου δώσουμε τον ρόλο. Πήγαινα και μου έλεγαν να κοιμηθώ μαζί τους για να τον πάρω στην τηλεόραση, στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Έτσι, είπα θα σπουδάσω κι άλλο για να γίνω καλύτερη».

Γερμανού και Άννα Τσουκαλά που κλαίει

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τελειώνω τον Κουν και ξαναβγαίνω στην αγορά εργασίας. Όποια δουλειά έψαχνα από τους 50 ανθρώπους που πηγαίναμε μου έλεγαν τα ίδια πράγματα. Κάποια στιγμή ένας πήγε να μου κάνει μεγάλο κακό, πήγε να με πιάσε, να πέσει πάνω μου. Πήγα στην αστυνομία να βρω έναν δικό μου άνθρωπο και του τα είπα. Ήρθαν οι διοικητές και μου είπαν "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μας αφήνουν". Άρα, μιλάμε για μεγάλη διαφορά».

«Σκηνοθέτες και παράγωγοι άνδρες και γυναίκες έχουν σχηματίσει μία κλίκα»

«Μετά ξεκίνησα τους πρώτους πρωταγωνιστικούς μου ρόλους. Σ'αυτούς τους ρόλους έζησα κι άλλα πεσίματα κι εκεί πήρα τη μεγάλη μου απόφαση. Μου έλεγαν "αν δεν μας κάτσεις" θα σου κλείσουμε τις πόρτες. Σκηνοθέτες και παράγωγοι άνδρες και γυναίκες έχουν σχηματίσει μία κλίκα. Έλεγαν μην πάρετε την Άννα Τσουκαλά, αποκλείστε τη».

 

«Πήρα την απόφαση λοιπόν να μιλήσω κι έτσι θυσίασα την καριέρα μου»

Και αμέσως μετά, η Άννα Τσουκαλά είπε: «Πήρα την απόφαση λοιπόν να μιλήσω κι έτσι θυσίασα την καριέρα μου. Στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα το 2009 είπα την αλήθεια. Μετά την εξαφάνισαν αυτή τη συνέντευξη». «Η μόνη που έμεινε ήταν του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που μίλησα μετά», συμπλήρωσε η ίδια.

«Αναγκάστηκα να φύγω. Μου έστειλαν ραβασάκι από κανάλι και μου είπαν τώρα "υπέγραψες τη θανατική σου καταδίκη"»

«Διάλεξα να θυσιάσω την καριέρα μου. Το τι έχω περάσει, το τι δούλεψα σερβιτόρα, υπηρέτρια σε πλούσια σπίτια στο Manhattan. Στις ειδήσεις με έδειχναν ότι είχα τρελαθεί, ότι είχα χαζέψει, οι δημοσιογράφοι με θάψανε. Το τι ψυχολογικά προβλήματα πέρασα, το τι χάπια πήρα… Και μετά από όλα αυτά κατάφερα με τη βοήθεια του άνδρα μου και του Θεού να περάσω στην καλύτερη σχολή εδώ, στο Juilliard».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM