Γουλιώτη: «Ο Λιγνάδης είχε ένα κομμάτι που δεν το γνωρίζαμε»

Στεφανία Γουλιώτη Δημήτρης Λιγνάδης
© NDP

Η γνωστή ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη μίλησε στη Δανάη Μπάρκα για την επαγγελματική της σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη, το ελληνικό κίνημα #metoo και την υποκριτική.

«Είμαι μια παρεξηγημένη προσωπικότητα»

«Η τελευταία φορά που ήμουν στην τηλεόραση ήταν πριν από 12 χρόνια, στο “Χαρά αγνοείται” του Mega. Μου έχει λείψει η τηλεόραση, αλλά κυρίως μου έχει λείψει ο κινηματογράφος. Μου έχει λείψει το γύρισμα, άργησα να καταλάβω τη μαγεία του γυρίσματος. Ξεκίνησα να κάνω κινηματογράφο και έλεγα “ναι, αλλά δεν είστε θέατρο εδώ”. Άργησα να καταλάβω πως ο ρυθμός του γυρίσματος έχει μια μαγεία δική του. Όταν με ένα κουμπί μπορείς να μπεις στο Netflix και στον κόσμο όλο, θες να μπεις και εσύ σε τέτοια πράγματα. Έχει αρχίσει αυτό να γίνεται και στην Ελλάδα. Τώρα είμαι σε σοβαρές συζητήσεις για τηλεόραση, για ένα σίριαλ την ερχόμενη σεζόν, και μάλλον θα είμαστε κάτω από την ίδια στέγη. Αλλά ακόμα δεν κάνει να πω. Είμαι μια παρεξηγημένη προσωπικότητα και δεν μου προτείνουν δουλειές γιατί πιστεύουν ότι δεν θα δεχτώ.

Τα δικά μου σκοτάδια τα αντιμετωπίζω με ψυχοθεραπεία. Έχω την τύχη να ασχολούμαι με αυτά τα κείμενα που σου θυμίζουν ποια είναι η ζωή. Αυτό που κάνει αυτή η κοινωνία, που σου φωνάζει να τρέχεις για το χρήμα και την επιτυχία, είναι και ο λόγος που ακούμε για τα ανοίγματα σε εστίαση, τουρισμό, ενώ τον πολιτισμό τον έχουν αφήσει προς το τέλος. Είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, και αυτό είναι τρομερά θλιβερό».

Γουλιώτη Λιγνάδης
© NDP

Η συνεργασία με τον Λιγνάδη και το #metoo

«Με όλο τον σεβασμό στους ανθρώπους που κατάφεραν να επικοινωνήσουν τα σκοτάδια που έζησαν, είναι κάτι που θα ήθελα να είχε συμβεί νωρίτερα. Έπρεπε να έχουμε κινητοποιηθεί νωρίτερα. Υπήρξε μεγάλη καταπίεση και καλώς βγήκε προς τα έξω και έγινε αυτό που έγινε.

Έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Οι άνθρωποι δεν είμαστε ένα πράγμα. Για το καλλιτεχνικό του όραμα, υπήρξε μια περίοδος που υπήρξα η μούσα του. Και γοητεύτηκα από το όραμά του για το θέατρο. Νομίζεις ότι ξέρεις τον άλλον και δεν τον ξέρεις. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ένα κομμάτι που δεν το γνωρίζαμε. Γνωρίζαμε για τη σεξουαλική του ταυτότητα, που δεν μας αφορά. Αλλά όσα έγιναν γνωστά δεν τα γνωρίζαμε. Δεν ξέρουμε τα σκοτάδια του καθενός» τόνισε η ηθοποιός σχετικά με τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Περιμένω να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, και είναι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή για τον Δημήτρη Λιγνάδη έχει βγει προς τα έξω ένα εγκληματικό του κομμάτι. Ποτέ δεν συνδέθηκα με αυτό το κομμάτι του. Ήμουν σε εκπομπή και μίλησα για κακοποιητική συμπεριφορά γιατρού. Ήμουν μόνη μου μέσα στο ιατρείο του και δεν βγήκα να μιλήσω σε κανέναν και θεώρησα ότι κάνω λάθος. Μετά την εμφάνισή μου αυτή, μου έστειλαν μηνύματα πολλές γυναίκες για κακοποιητικές συμπεριφορές γιατρών. Είναι η ώρα που πρέπει να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι ότι μπορούν να μιλήσουν».

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα