Αθανασόπουλος: «Είχα δάσκαλο τον Λιγνάδη και τον αποκαλούσαμε "μάγο"»

Ιωάννης Αθανασόπουλος
(Πηγή: Megatv)

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την επιτυχημένη δραματική σειρά του ANT1, «Άγριες Μέλισσες» ήταν καλεσμένος στο «Πάμε Δανάη!» και, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη σειρά αλλά και για τον δάσκαλό του, Δημήτρη Λιγνάδη.

«Το ίδιο άγχος έχω, θέλω να εξελίσσομαι»

Αρχικά, αναφέρθηκε στο αν τον άλλαξε η δημοσιότητα: «Όπως ήμουν πριν, έτσι είμαι και τώρα μετά τη συμμετοχή μου στις "Άγριες Μέλισσες". Έχω πιο πολλούς φίλους, και διαδικτυακούς και ανθρώπους που με στήριξαν και είναι δίπλα μου. Με ρωτάνε αν έχω ψωνιστεί. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Το ίδιο άγχος έχω, θέλω να εξελίσσομαι. Δουλειές ονειρεύομαι και θέλω να έρθουν. Δέκα χρόνια έφαγα πολλή μαυρίλα στο θέατρο. Όταν ήρθαν οι "Μέλισσες", είπα ουάου. Ήταν πέντε μέρες ευτυχίας που δεν σκεφτόμουν τίποτα και ήμουν πολύ χαρούμενος».

«Ο Γιάννος θα δικαιωθεί και θα κλάψουν μανούλες»

Αμέσως μετά ο ηθοποιός μίλησε για τον Γιάννο και την εξέλιξη του ρόλου του στη σειρά «Άγριες Μέλισσες». Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Φέτος τελειώνει από τις "Άγριες Μέλισσες" ο Γιάννος. Δεν το σκέφτομαι ακόμα, γιατί κάνουμε τα γυρίσματα και δεν έχω νιώσει τη στεναχώρια ότι τελειώνει ένας κύκλος».

«Θα έρθει η δικαίωση για πολλούς ήρωες»

Και συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι σκοπός είναι ο Γιώργος Γάλλος να "σκοτώσει" μέσα του τον Γιάννο. Νομίζω ότι στο τέλος της σεζόν θα φανερωθούν πολλά πράγματα. Ο Γιάννος θα δικαιωθεί και θα κλάψουν μανούλες. Θα έρθει η δικαίωση για πολλούς ήρωες».

«Ήταν μάγος στο πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τον λόγο»

Αναφερόμενος στον δάσκαλό του, Δημήτρη Λιγνάδη, ο Ιωάννης Αθανασόπουλος είπε: «Τον αποκαλούσαμε "μάγο". Ήταν ένας άνθρωπος χειριστικός στον λόγο και στο πώς μπορούσε να σου μεταφέρει κάποια πράγματα. Σε μάγευε με όλα αυτά που σου έλεγε. Και στην υποκριτική τέχνη. Ήταν μάγος στο πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τον λόγο και στο πόσο χειριστικός μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος».

«Υπάρχει μια τρομερή ανθρωποφαγία στα social media»

Και αμέσως μετά δήλωσε για το ελληνικό #metoo: «Καλώς έγινε το #metoo. Συνεργάστηκα πέρυσι με τον Κώστα Σπυρόπουλο στο θέατρο. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Βέβαια, υπάρχει μια τρομερή ανθρωποφαγία στα social media».

«Από τη στιγμή που το θύμα δεν ήθελε να μιλήσει, δεν μπορεί ο καθένας να πει κάτι»

Και εξήγησε: «Δεν μπορείς να κατηγορείς τα θύματα ότι τώρα επέλεξαν να μιλήσουν. Τώρα ήταν η στιγμή. Kι εγώ ήξερα πράγματα. Αλλά από τη στιγμή που το θύμα δεν ήθελε να μιλήσει, δεν μπορεί ο καθένας να πει κάτι. Μπορώ να συμβουλεύσω το θύμα ως φίλος να μιλήσει, αλλά δεν μπορώ να το κάνω εγώ. Ο ηθοποιός δεν είναι κοινωνικό ίδρυμα για να ξεσπά ο καθένας πάνω του. Ο καθένας στον ψυχολόγο του».

«Θέλω να έχω ψυχική υγεία για να είμαι παραγωγικός και να κάνω αυτό που ονειρεύομαι»

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στα όνειρα και τις φιλοδοξίες του, λέγοντας: «Ζούμε σε περίοδο που στερούμαστε τα όνειρα. Θέλω να έχω ψυχική υγεία για να είμαι παραγωγικός και να κάνω αυτό που ονειρεύομαι. Θέλω να κάνω ρόλους στο θέατρο, που είναι ο μεγάλος καημός. Ρόλους που θα με εξελίξουν και θα με κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Θέλω μέσα από τους ρόλους μου να αισθάνομαι καλά».

«Για λόγους υγείας έχασα κιλά»

Τέλος, ο Ιωάννης Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στην εποχή που ήταν υπέρβαρος και μίλησε για το αν είχε δεχτεί bullying. Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Όταν έδινα Πανελλήνιες, ήμουν 100 κιλά. Κουραζόμουν πολύ, δεν ένιωθα καλά και για λόγους υγείας έχασα κιλά».

«Αυτές οι ταμπέλες δεν επιτρέπονται»

Και εξομολογήθηκε: «Θυμάμαι, περπατούσα στον δρόμο και μου είπε ένας οδηγός "μπούλη, πρόσεχε, ρε χοντρούλη". Αυτές οι ταμπέλες δεν επιτρέπονται. Ο καθένας μπορεί να έχει όσα κιλά θέλει, να έχει όποια σεξουαλικότητα θέλει, αρκεί να μην προσβάλλει τον άλλον».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα