Τριαντάφυλλος: Και οι δισκογραφικές «σφάζονται» για πάρτη του!

Τριαντάφυλλος
© YouTube

Εξασφαλισμένη η επιστροφή του Τριαντάφυλλου στη μουσική επικαιρότητα, αρκεί να τον αντέχουν… τα πόδια του! 

Ένα σκασμό λεφτά θα εισπράξει ο Τριαντάφυλλος από το «Survivor» μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα από τον Άγιο Δομίνικο, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι πηγές εσόδων του τραγουδιστή θα είναι κι άλλες, κι άλλες.

Βλέπετε, η ξαφνική δημοφιλία που απέκτησε ο Παπά-Ντάφυ, την οποία ούτε και ο ίδιος υπολόγιζε, και φυσικά το μουσικό παρελθόν του, δημιουργούν αυτόματα μία βάση ενδιαφέροντος για το ελληνικό κοινό, ίσως και το… τουρκικό! 

Ομολογουμένως λοιπόν, η συμμετοχή του στο ριάλιτι επιβίωσης, αλλά και η συμπεριφορά του μέσα σ' αυτό αν και διφορούμενη, καθώς του έχει ασκηθεί έντονη κριτική τόσο από τους συμπαίχτες του, όσο και από το τηλεοπτικό κοινό, μάλλον του έκανε καλό, καθώς η προβολή που συγκέντρωσε τον έφερε και πάλι στο επίκεντρο. Και τα καλύτερα έρχονται για τον γνωστό τραγουδιστή.

Γεγονός που κάνει τις δισκογραφικές να «σφάζονται» στα πόδια του, έστω και για μία νότα. 

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον Τριαντάφυλλο

Ο γνωστός τραγουδιστής γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1977 στη Ρόδο, όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε τη καλλιτεχνική του πορεία στη μουσική. Σε ηλικία μόλις 8 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου, το οποίο αποτέλεσε βασική αφορμή για να ασχοληθεί μετέπειτα με το τραγούδι.

Μόλις ενηλικιώθηκε, ξεκίνησε τις πρώτες του εμφανίσεις σε μουσική σκηνή της Ρόδου, όπου και δεν άργησε να ξεχωρίσει.

Σύντομα τον εντόπισε ο συνθέτης και στιχουργός Θοδωρής Μακρίδης, ο οποίος αναγνώρισε το ταλέντο του και τον ενθάρρυνε να πάει στην Αθήνα. Και έτσι και έγινε, καθώς στα 19 του ο Τριαντάφυλλος ήρθε για να κυνηγήσει το όνειρό του στην πρωτεύουσα.

Έναν χρόνο αργότερα, το 1997, ξεκινά η καριέρα του στην δισκογραφία, καθώς κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Βλέπω Κάτι Όνειρα» συ συνεργασία με την Sony Music Greece, ο οποίος δίσκος ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 48.000 αντίτυπα και έγινε χρυσός.  Το 1998, ο Τριαντάφυλλος κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Γράμματα και αφιερώσεις», που αμέσως ξεχώρισε κι έγινε πλατινένιο.

Το 1999 κυκλοφορεί το τρίτο του άλμπουμ, «Η αγάπη δεν περνάει», που έγινε κι αυτό χρυσό. Αμέσως μετά ήρθε ο δίσκος «Μην αργείς», που κυκλοφόρησε το 2000 σε συνεργασία με δισκογραφική Columbia Records. Το 2001, κυκλοφορεί το «Αφήστε μήνυμα», στο οποίο ξεχώρισε το ομώνυμο τραγούδι, ενώ τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε τη δισκογραφική δουλειά «Για Μένα Είσαι Εσύ».

Το 2003 χάθηκε από τις μεγάλες πίστες, ωστόσο δε σταμάτησε τις εμφανίσεις του σε μικρότερα μαγαζιά, και η δισκογραφία του δεν έμεινε στάσιμη. Από το 2008 μέχρι και το 2010 ήταν κομμάτι της δισκογραφικής εταιρείας Alpha Records, ενώ από το 2017 μέχρι και το 2019 άνηκε στην Play Records. Να σημειωθεί, πως από το 2020 μέχρι σήμερα, είναι μέλος της οικογένειας της ICON MUSIC Records.

Εκτός από την προσωπική του δισκογραφία, ο Τριαντάφυλλος έχει συνθέσει τα περισσότερα από τα τραγούδια των δύο πρώτων άλμπουμ της Νατάσας Θεοδωρίδου, που ξεχώρισαν και έγιναν πλατινένια. Ακόμα, ο Τριαντάφυλλος έχει τραγουδήσει με καταξιωμένους τραγουδιστές όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Λευτέρης Πανταζής, η Καίτη Γαρμπή, ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο Διονύσης Σχοινάς, η Ειρήνη Μερκούρη και ο Αντώνης Βαρδής.

Ο Τριαντάφυλλος μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό του 10 ολοκληρωμένα άλμπουμ, εκ των οποίων τα τέσσερα έγιναν πλατινένια και χρυσά.

Δισκογραφία

Προσωπικά άλμπουμ

  • 1997: Βλέπω Κάτι Όνειρα
  • 1998: Γράμματα Κι Αφιερώσεις
  • 1999: Η Αγάπη Δεν Περνάει
  • 2000: Μην Αργείς
  • 2001: Αφήστε Μήνυμα
  • 2002: Για Μένα Είσαι Εσύ
  • 2003: Μαζί Ξανά
  • 2004: Καλύτερα
  • 2006: Live + 5 Studio
  • 2008: Στο Δικό Μου Σταθμό

Συλλογές

  • 2001: This Is Greece No. 1 - Pop Hits & Laika
  • 2002: 60 Μεγάλα Τσιφτετέλια
  • 2002: 60 Μεγάλα Ζεϊμπέκικα

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα