Φίλιππος: Άφησε μερίδιο της περιουσίας του στους υπηρέτες του

O πρίγκιπας Φίλιππος
(AP)

Ο πρίγκιπας Φίλιππος φαίνεται πως και μετά τον θάνατό του θέλησε να ανταμείψει τους υπηρέτες του, καθώς –σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sun»– ο εκλιπών άφησε πίσω του περιουσία αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων λιρών, στην οποία κληρονόμους καθιστά, μεταξύ άλλων, τρία πρόσωπα από το προσωπικό του.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Φίλιππος θέλησε, προτού «φύγει», να τακτοποιήσει τα πράγματα και να μην αφήσει στον «αέρα» το προσωπικό του, μιας και το μεγαλύτερος μέρος της περιουσίας του, ειδικά της ακίνητης, περνά απευθείας στα χέρια της συζύγου του, βασίλισσας Ελισάβετ.

Βασίλισσα Ελισάβετ και Φίλιππος
© AP

To δημοσίευμα της βρετανικής «Sun», επικαλούμενο βασιλική πηγή, ανέφερε: «Σε αντίθεση με κάποιους άλλους βασιλείς, ο πρίγκιπας Φίλιππος στάθηκε γενναιόδωρος στους τρεις άνδρες που τον φρόντιζαν».

Ποιους «σκέφτηκε» ο πρίγκιπας Φίλιππος;

Τα τρία άτομα τα οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος θέλησε να ανταμείψει είναι τα εξής: 

  • O Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ, ο οποίος υπηρέτησε ως γραμματέας του πρίγκιπα Φιλίππου και ταξίαρχος για μια δεκαετία, ρόλο που ανέλαβε το 2010
  • O Γουίλιαμ Χέντερσον 
  • O Στίβεν Νιντοζάντιλο

Οι προαναφερθέντες βρίσκονταν πολύ κοντά στον δούκα στα τελευταία του χρόνια, με τον κ. Μίλερ Μπέικγουελ να τον εκπροσωπεί σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις όταν εκείνος δεν μπορούσε να παρευρεθεί. 

Επίσης, ο Χέντερσον και ο Νιντοζάντιλο έμεναν μαζί με τον πρίγκιπα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κατοικία Γουντ Φαρμ στο βασιλικό κτήμα Σάντριγχαμ του Νόρφολκ. Ο Χέντερσον ήταν μαζί του τις δύο τελευταίες μέρες του στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Η πηγή, σύμφωνα με τη «Sun», ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε τακτοποιήσει τα κληρονομικά ζητήματα σε σχέση με τα εγγόνια του, συμπεριλαμβανομένου και του Χάρι, παρά τις επιθέσεις του τελευταίου κατά της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. Ειδικότερα, αναφέρεται: «Ο Φίλιππος δεν ήταν ο άνθρωπος που θα τιμωρούσε τον εγγονό του για κακή συμπεριφορά. Ήταν ένας πολύ δίκαιος, ανοιχτός και αγαπητός άνδρας. Ποτέ δεν υπήρχε μνησικακία».

Πρίγκιπας Φίλιππος
© AP

«Ο Φίλιππος είχε αρκετό χρόνο για να τακτοποιήσει όλα τα νομικά ζητήματα ώστε να μην υπάρχει φόρος κληρονομιάς. Τα παιδιά του δούκα –ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και ο πρίγκιπας Ανδρέας– μπορούν να πάρουν ό,τι θέλουν από τη συλλογή των 13.000 βιβλίων στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ» συμπληρώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Η πηγή της εφημερίδας πρόσθεσε ότι «κατά την επιστροφή του από το νοσοκομείο, ο Φίλιππος πέρασε αρκετό χρόνο υπογράφοντας φωτογραφίες του και πιστεύεται ότι προορίζονταν ως δώρα σε όσους τον φρόντιζαν».

Τέλος, ο επίσημος εκπρόσωπος του Mπάκιγχαμ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με τα της διαθήκης και τόνισε στη «Sun»: «Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα για την οικογένεια και οι ρυθμίσεις είναι ιδιωτικές».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα