Χάρι – Γουίνφρεϊ: Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία

Χάρι
© Apple Tv

Ο Χάρι φαίνεται πως δεν σταματά να εκτοξεύει τα «βέλη» του προς τη Βασιλική Οικογένεια της Βρετανίας, καθώς τα «καρφιά» από πλευράς του έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Αποκαλυπτικός και άκρως προκλητικός εις βάρος της Βασιλικής Οικογένειας φαίνεται να είναι ξανά ο Χάρι, μετά τη δημοσιοποίηση του τρέιλερ από την επερχόμενη σειρά ντοκιμαντέρ που κάνει με την Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah  Winfrey), «The Me you can’t see».

Χάρι
© armchairexpertpod.com

Αυτή τη φορά ο Χάρι «σπάει» εκ νέου τον κύκλο της σιωπής και μιλά για την ψυχική υγεία και τη συναισθηματική ευεξία, με αφορμή την πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας του κορονοϊού και της διαφαινόμενης εξόδου απ' αυτήν.

Παράλληλα, θα επεκταθούν στους προσωπικούς τους αγώνες και στις μάχες που έδωσαν για την δική τους ψυχική υγεία.

Στο δίλεπτο αυτό τρέιλερ, ακούμε τον Χάρι να λέει αναφορικά με την ψυχική υγεία πως «το να ζητήσεις βοήθεια, δεν είναι αδυναμία», τονίζοντας πως στον κόσμο του σήμερα αυτό αποτελεί ένδειξη δύναμης.

«Το κοινό μας σημείο είναι ότι είμαστε όλοι άνθρωποι»

Μιλώντας για τη σειρά, ο Χάρι είπε σε δήλωση του: «Είμαστε γεννημένοι με διαφορετικές ζωές, μεγαλώσαμε σε διαφορετικό περιβάλλον και ως εκ τούτου έχουμε διαφορετικές εμπειρίες. Αλλά το κοινό μας σημείο είναι ότι είμαστε όλοι άνθρωποι».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Οι περισσότεροι από εμάς φέρουν κάποια μορφή άλυτου τραύματος, απώλειας ή θλίψης, το οποίο είναι πολύ προσωπικό. Ωστόσο, ο τελευταίος χρόνος μάς έδειξε ότι είμαστε όλοι μαζί, και ελπίζω ότι αυτή η σειρά θα δείξει την δύναμη που υπάρχει στην ευαισθησία σε σχέση με την ενσυναίσθηση και την ειλικρίνεια».

Η Όπρα Γουίνφρεϊ με τη σειρά της συμπλήρωσε: «Τώρα περισσότερο από ποτέ, υπάρχει άμεση ανάγκη να αντικατασταθεί η ντροπή που περιβάλλει την ψυχική υγεία με σοφία, συμπόνια και ειλικρίνεια. Η σειρά μας στοχεύει να γίνει η σπίθα για παγκόσμια συζήτηση».

«Η ιστορία επαναλαμβανόταν»

Ειδικότερα, μιλώντας στη Γουίνφρεϊ αναφορικά με την απόφαση εκείνος και γυναίκα του Μέγκαν Μάρκλ, να φύγουν από τη Βρετανία, ο ίδιος δήλωσε: «Ξοδέψαμε 4 χρόνια προσπαθώντας να το κάνουμε να πετύχει. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να μείνουμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Αλλά η Μέγκαν δεν άντεχε».

Μάλιστα, ο Χάρι, μεταξύ άλλων, φαίνεται να αποκαλύπτει πως ο τρόπος που αισθανόταν η σύζυγός του τού θύμισε τις τελευταίες μέρες της μητέρας του.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Η ιστορία επαναλαμβανόταν. Η μητέρα μου κυνηγήθηκε μέχρι θανάτου ενώ ήταν σε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός. Και να τι έγινε. Είναι απίστευτα επώδυνο να κινδυνεύω να χάσω και άλλη γυναίκα στη ζωή μου. Είναι σαν να μεγαλώνει η λίστα. Και έχει να κάνει πάλι με τους ίδιους ανθρώπους, το ίδιο μοντέλο επιχείρησης, την ίδια βιομηχανία».

«Αρκετές φορές καταλάβαινα ότι έπινα όχι επειδή το απολάμβανα, αλλά επειδή προσπαθούσα να συγκαλύψω κάτι»

Επιπλέον, μίλησε για τις καταχρήσεις που έκανε με το αλκοόλ μετά τον θάνατο της μητέρας του. «Hθελα να πιω, ήθελα να πάρω ναρκωτικά, ήθελα να κάνω πράγματα που θα με έκαναν να νιώθω λιγότερο. Αρκετές φορές καταλάβαινα ότι έπινα όχι επειδή το απολάμβανα, αλλά επειδή προσπαθούσα να συγκαλύψω κάτι. Όσον αφορά τους ανθρώπους που έχουν πληγωθεί από την ανατροφή τους, το περιβάλλον τους, όσα τους έχουν συμβεί, πράγματα στα οποία έχουν εκτεθεί ή έχουν αντικρίσει –όποια κι αν είναι η αιτία– , αν δεν μεταμορφωθούν, αν δεν επεξεργαστούν το τραύμα, τότε αυτό βγαίνει στην επιφάνεια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που δεν μπορείς να ελέγξεις», φαίνεται να λέει ο Χάρι.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

Η εκπομπή θα κάνει πρεμιέρα στο Τηλεοπτικό δίκτυο Apple TV+ στις 21 Μαΐου. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα