Τα «βέλη» του Χάρι προς τη βασιλική οικογένεια

Βασίλισσα Ελισάβετ και Χάρι
© AP

Μέρες μετά την κηδεία του παππού του, Φιλίππου, αλλά και την αποκαλυπτική του συνέντευξη μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Χάρι βάζει ένα τέλος σε όλα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και για την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Η πρόσφατη συνέντευξη του Χάρι στο «Armchair Expert» είναι η κίνηση «ματ» από πλευράς του, η οποία «βομβαρδίζει» εκ βάθρων τη σχέση του με τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, τον πατέρα του Κάρολο αλλά και τον αδελφό του Ουίλιαμ. 

«Καταπέλτης» ο Χάρι

Ο Χάρι συμμετείχε στο «Armchair Expert» του Νταξ Σέπαρντ, προκειμένου να μιλήσει αναφορικά με το πώς μπορεί να προσεγγίσει κανείς τα ζητήματα ψυχικής υγείας, πώς είναι να μεγαλώνεις με τα προνόμια της βασιλικής οικογένειας καθώς και το πόσο θεραπευτικό είναι το να βοηθάς κάποιον τρίτο ανιδιοτελώς.

Χάρι
© armchairexpertpod.com

Σε αυτή την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη ο Χάρι αναφέρθηκε στο πόσο η ζωή του θύμιζε το δημοφιλές «The Truman Show», την ασυνείδητη προκατάληψη που έχει βιώσει αλλά και το πώς οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τη νοοτροπία τους μόλις το αναγνωρίσουν.

Επίσης, δεν δίστασε να μιλήσει και για την εποχή που υπηρετούσε στον στρατό και το πώς αυτή η εμπειρία τον έκανε να έρθει αντιμέτωπος με το «τραύμα» που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωπο σε ολόκληρο τον κόσμο, επισημαίνοντας το πόσο σημαντικότερη είναι η ψυχική υγεία από τη σωματική.

Ο Χάρι θέλησε και έκανε πράξη το πολύκροτο Megxit

Ουσιαστικά, με αυτή του τη συνέντευξη ο Χάρι βάζει τα πράγματα στη θέση τους, απαντώντας στις φήμες που θέλουν τη σύζυγό του Μέγκαν υπεύθυνη για το Megxit, υιοθετώντας τα επιχειρήματα των αντιπάλων της βασιλικής οικογένειας και δίνοντας τη χαριστική βολή στις σχέσεις του με την οικογένειά του. Κι αυτό δεν πρόκειται να του το συγχωρήσει η (βασιλική) οικογένειά του με τίποτα. 

Αρχικά, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι το περίφημο Megxit ήταν δική του απόφαση και όχι της Μέγκαν Μαρκλ, αποκαλύπτοντας πως η σύζυγός του το μόνο που είπε ήταν ότι «δεν χρειάζεται να είσαι πριγκίπισσα, μπορείς να δημιουργήσεις τη ζωή που θα είναι καλύτερη από τη ζωή μιας πριγκίπισσας».

Τα «καρφιά» προς τον πρίγκιπα Κάρολο

Ο Χάρι υποστήριξε στη συνέντευξη πως μετακόμισε στο Λος Άντζελες με την οικογένειά του θέλοντας «να σπάσει τον κύκλο του πόνου», που υπέφερε εκείνος από τον τρόπο που τον μεγάλωσε ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, που και εκείνος «υπέφερε» από τον τρόπο που τον ανέθρεψαν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως δεν θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του (έχει έναν γιο 2 ετών, τον Άρτσι, και περιμένει τον ερχομό της κόρης του) όπως μεγάλωσε εκείνος και πριν από αυτόν ο πατέρας του.

Ελισάβετ και Κάρολος
© AP

Ο Χάρι, λοιπόν, άνοιξε πόλεμο με τους δικούς του, ξεκαθαρίζοντας πως όσα έγραφαν τα διάφορα δημοσιεύματα για τα... μάγια της Μέγκαν ώστε να τον απομακρύνει από το παλάτι, για το ότι είναι δυστυχισμένος στη νέα του ζωή, ότι θέλει να επιστρέψει στο παλάτι ή έστω να ισορροπήσει τις σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια δεν είναι τίποτα παραπάνω από... σαχλαμάρες. 

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, και το πόσο υπέφερε και η ίδια κάτω από τη βασιλική στέγη, αποκαλύπτοντας πως εξαιτίας αυτών ήθελε να αποχωρήσει από το παλάτι από όταν ήταν 20 ετών. 

Νταιάνα και γιοι
© AP

Η παρεμβατική βασίλισσα Ελισάβετ

Στο «κάδρο του πόνου» όμως, πέρα από τον πατέρα του, ο Χάρι βάζει και τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, αποκαθηλώνοντας με τα λεγόμενά του την, για πολλούς Βρετανούς, «γιαγιά του έθνους με τις σοφές αποφάσεις».

Ο Χάρι αποκάλυψε τις παρεμβατικές πρακτικές που ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν από πάντα, η βασίλισσα Ελισάβετ, θέλοντας έτσι να ορίζει και να καθορίζει τα πάντα γύρω από τη βασιλική οικογένεια.

Η επεμβατική της διάθεση στα προσωπικά όλων των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας ήταν «καταστροφική», αποκάλυψε ο πρώην δούκας του Σάσεξ.

Ελισάβετ
© AP

Η ζωή στο παλάτι ακροβατεί ανάμεσα στο «Truman Show» και τη ζωή σε ζωολογικό κήπο

Ο Χάρι θέλησε με κάθε τρόπο, στη συνέντευξη του, να επισημάνει την τοξικότητα του να μεγαλώνεις σε ένα παλάτι, που θυμίζει την ταινία «The Truman Show», και πως ο ίδιος αισθανόταν όπως ένα «ζώο σε ζωολογικό κήπο». «Δεν είμαι η ατραξιόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν η ζωή ως royal ήταν σαν να ζούσε σε κλουβί, o Χάρι απάντησε: «Είναι απλώς μια δουλειά, σωστά; Βούλωσέ το και κάνε αυτό που πρέπει. Ήμουν στις αρχές των 20 μου και σκεφτόμουν: "Δεν θέλω αυτή τη δουλειά, δεν θέλω να είμαι εδώ"».

Χάρι
© AP

Ήταν ένα ισχυρό πλήγμα τόσο απέναντι στα αδηφάγα media, τα οποία καταγράφουν καθημερινά καρέ καρέ την κάθε κίνηση των μελών της βασιλικής οικογένειας, όσο και απέναντι στην οικογένειά του, υποδεικνύοντας το πόσο καλά έχουν στήσει ένα χαρούμενο παραμύθι με ευτυχισμένη αρχή, μέση και τέλος για να «καταναλώνει» ο έξω κόσμος. 

Ο Χάρι με τα λεγόμενά του δίνει ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα όσων εναντιώνονται στη μοναρχία της βασιλικής οικογένειας, υπενθυμίζοντας στο κοινό πως αυτό που φαντάζονται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η ζωή του σήμερα

Τέλος, περιγράφοντας το «τώρα» και την ελευθερία που νιώθει στο Λος Άντζελες είπε: «Νιώθω διαφορετικά. Μπορώ να σηκώσω το κεφάλι μου, να περπατήσω με αίσθημα μεγαλύτερης ελευθερίας, να κάνω μαζί με τον γιο μου βόλτα με το ποδήλατο».

Δείτε τη συνέντευξη-κόλαφο του Χάρι:

Χάρι και Γουίλιαμ
Βασίλισσα Ελισάβετ
Ελισάβετ και Κάρολος
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Χάρι
Ελισάβετ
Χάρι και Γουίλιαμ
© AP
Βασίλισσα Ελισάβετ
© AP
Ελισάβετ και Κάρολος
© AP
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Χάρι
© AP
Ελισάβετ
© AP

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα