Φιλιππίδης - Χαϊκάλης Καταγγελίες: Συνεδριάζει σήμερα το πειθαρχικό του ΣΕΗ

Πέτρος Φιλιππίδης και Παύλος Χαϊκάλης
Πηγή φωτογραφιών: Facebook

Συνεδριάζει σήμερα το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, υπό την προεδρία του Πασχάλη Τσαρούχα, προκειμένου να αποφανθεί για τις ποινές του Πέτρου Φιλιππίδη και του Παύλου Χαϊκάλη. Υπενθυμίζουμε πως εις βάρος των δύο ηθοποιών έχουν γίνει καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. 

Ειδικότερα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη είχαν καταγγείλει τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό εκφοβισμό. Μάλιστα, αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο ηθοποιός να περάσει την πόρτα του ανακριτή. 

Αναφορικά με την περίπτωση του Παύλου Χαϊκάλη, άλλες πέντε γυναίκες προχώρησαν σε καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, εκ των οποίων η μία αφορούσε απόπειρα βιασμού. Η εισαγγελική έρευνα δεν προχώρησε όσον αφορά στις καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού, καθώς τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν σημειώθηκαν πριν από 18 χρόνια και πλέον έχουν παραγραφεί.

Τι δήλωσε ο Πασχάλης Τσαρούχας

Η διαδικασία που θα ακολουθήσει το ΣΕΗ είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το Σωματείο Ηθοποιών εξετάζει αν οι καταγγελλόμενες πράξεις όντως τελέστηκαν και όχι σε ποιο χρόνο έγιναν τα περιστατικά. 

«Βρισκόμαστε στην τελική διαδικασία. Τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) θα συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τις υποθέσεις καταγγελιών κατά κατά Φιλιππίδη και Χαϊκάλη. Θα έρθουν οι δικηγόροι τους, είτε οι ίδιοι, είτε οι μάρτυρες που επιθυμούν να καταθέσουν υπέρ τους, θα καταθέσουν και μετά θα αποσυρθούμε για να αποφασίσουμε. βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο που μας ρωτάτε όλοι εδώ και μήνες ‘πότε θα έρθει εκείνη η μέρα’». Να τώρα που έφτασε εκείνη η μέρα» δήλωσε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

«Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την κάθε υπόθεση. Θα κάνει την εισήγησή του το αρμόδιο μέλος που ως εισηγητής έχει αναλάβει την υπόθεση. Εμείς, εδώ και δέκα μέρες έχουμε έχουμε όλο το υλικό που περιέχει ο φάκελος της κάθε υπόθεσης στα χέρια μας, τις καταγγελίες, τις μαρτυρίες των καταγγελλόντων, τις υπερασπιστικές μαρτυρίες των καταγγελλόμενων. Ο αρμόδιος εισηγητής που εξετάζει την κάθε μια υπόθεση θα παραθέσει στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού όλα τα στοιχεία, κάνοντας μιας λεπτομερή παρουσίαση των δεδομένων. Από κει και πέρα τα μέλη του Πειθαρχικού, έχοντα λάβει γνώση του φακέλου, θα κάνουν την τοποθέτησή τους και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε ως σώμα» τονίζει ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα