Χάρης Βαρθακούρης: «Με τον πατέρα μου δεν μιλάμε τόσο τακτικά όσο κάποτε»

Για τη σχέση με τον πατέρα του, αλλά και για τα νέα του επαγγελματικά σχέδια μίλησε ο Χάρης Βαρθακούρης.

Ο γνωστός τραγουδιστής θα αναλάβει τα ηνία του «Big Brother» και αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών.

Πώς προέκυψε η πρόταση για το Big Brother;

Υποθέτω από το Globe Trotters. Ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας με πολύ έντονη δραστηριότητα βολιδοσκοπήσεων και προτάσεων και επέλεξα αυτή γιατί ήταν η πιο μακριά από εμένα. Η λιγότερη προβλέψιμη, η οποία θεωρώ ότι είναι στο βεληνεκές μου.

Δεν σκέφτηκες να κάνεις κάτι μαζί με τη σύζυγό του Αντελίνα Βαρθακούρη, μιας και στο Globe Trotters αγαπηθήκατε πολύ ως δίδυμο; 

Οι προτάσεις που είχαμε για κοινή εμφάνιση, ήταν κάτι concept τύπου «Ραντεβού στα Τυφλά».

Για να παρουσιάσετε πρωινή εκπομπή δεν είχατε προτάσεις;

Θεωρώ ότι οι θέσεις για πρωινό είναι κλεισμένες και με συμβόλαιο. Αν τώρα αυτά τα συμβόλαια λήξουν σε δυο χρόνια, δεν αποκλείω να έρθει κάποιος να μας προτείνει κάτι τέτοιο. Εγώ πάντως δεν ήθελα το αμέσως επόμενο βήμα μας να είναι κοινό. Είχα πει στη γυναίκα μου ότι δεν θέλω να μας πουν Φώτη και Μαρία, γιατί αν κάνουμε κάτι τώρα παρέα και δεν πάει, το κάψαμε το ζευγάρι. Ενώ αν κάνεις κάτι μόνη σου και εγώ κάτι μόνος μου της είχα πει πως θα υπάρχει η προσδοκία ότι αν ξανασμίξουμε μπορεί να υπάρξει αυτή η φλόγα και η χημεία που είδε ο κόσμος στο Globe Trotters. Οπότε είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας ξεχωριστά.

Τις κριτικές τις φοβάσαι; 

Δεν είναι ότι δεν είχα ιδέα τι είναι το Big Brother. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δεν χρειάζεται να δώσεις αφορμή για να σε πιάσει κάποιος στο στόμα του. Ξέρω ότι είναι αναπόφευκτο να ακούσω από τα χειρότερα, μέχρι τα καλύτερα. Ευελπιστώ η ζυγαριά να κλείνει προς τα καλύτερα. Όμως η παρουσία του Ανδρέα Μικρούτσικου, όπως το εκλαμβάνω εγώ, με ξεαγχώνει. Κατά κάποιον τρόπο αυτός ο άνθρωπος δέχθηκε γνωρίζοντας ότι εγώ θα είμαι ο παρουσιαστής. Ενώ θα μπορούσε να πει «δεν θέλω να είμαι με έναν άπειρο παρουσιαστή, ασ' το». Οπότε η παρουσία του και μόνο επιβεβαιώνει την επιλογή του καναλιού στο πρόσωπό μου. Μου μετέφεραν ότι με εγκρίνει.

Με τον πατέρα σου Γιάννη Πάριο συζήτησες τη συγκεκριμένη πρόταση; 

Με τον πατέρα μου, όπως έχει εξελιχθεί η ζωή μας, δεν μιλάμε τόσο τακτικά όσο κάποτε. Ο ένας μένει στη Γλυφάδα, ο άλλος στην Κηφισιά και είναι άλλα τα ωράριά μας. Ας είναι καλά η τεχνολογία και το Facetime και βλεπόμαστε. Την ημέρα που είχα το ραντεβού με τον ΣΚΑΪ, είχα να μιλήσω με τον πατέρα μου δυο εβδομάδες και τότε με πήρε τηλέφωνο. Μόλις βγήκα από το ραντεβού τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι μου πρότειναν να παρουσιάσω το Big Borther. Και εκείνος μου είπε: «Να το κάνεις, αλλά σε παρακαλώ μην προσβάλεις τα παιδιά. Όταν τραγουδάνε δεν θέλω να τους πεις κάτι κακό». Και του απάντησα: «Πατέρα δεν είναι το Fame Story αλλά το Big Brother. Όταν ξεκαθάρισα ποια είναι η εκπομπή, μου είπε να κάνω αυτό που νομίζω. Αν θεωρώ ότι μπορώ να ανταπεξέλθω, το κάνω κέφι, με πληρώνουν καλά, να το κάνω. Σε εκείνο το τηλεφώνημα συζητήσαμε πρώτη φορά για το Globe Trotters.

Τι σου είπε: 

Μου είπε ότι δεν του αρέσει που τσακωνόμασταν. Και του εξήγησα πως δεν το κάναμε επίτηδες. Όταν από κάθε προορισμό υπάρχει ένα υλικό 60 ωρών και εσύ οφείλεις να με δείχνεις μισή ώρα, δεν μπορείς να με δείχνεις να κρατιέμαι χεράκι χεράκι με τη γυναίκα μου. Μέσα στο 60ωρο λοιπόν, θα υπάρξει στιγμιότυπο έντασης, διότι δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι η πίεση, η κούραση, τα νεύρα, η πείνα. Από ενα σημείο και μετά όλους αυτούς που είχαμε μπροστά μας όλο το 24ωρο γίναμε οικογένεια και δεν συνειδητοποιείς ότι υπάρχει μια κάμερα και ένα μικρόφωνο. Όταν βγήκε στον αέρα το συνειδητοποίησα. Τσίνισε λίγο ο πατέρας μου όταν του μετέφραν τους καυγάδες μας, αλλά του εξήγησα ότι τίποτα δεν έγινε εσκεμμένα. Είναι και κουτό να κάνεις κάτι τέτοιο γιατί δεν ξέρεις πώς θα εκληφθεί συν ότι σου ορκίζομαι πως θεωρούσα ότι παίχτηκε, κυρίως τις στιγμές έντασης και αψιμαχίας, ως άχρηστο υλικό. Θεωρούσα ότι πήγα να κάνω ένα ταξιδιωτικό ριάλιτι φιλανθρωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

*Η συνέντευξη δόθηκε στο «Λοιπόν»