Άννα-Λιν ΜακΚόρντ: Αποκάλυψε ότι πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας

Ηθοποιός
Πηγή: Youtube

Η πρωταγωνίστρια των σειρών «Beverly Hills 90210» και «Nip/Tuck», Άννα-Λιν ΜακΚόρντ, αποκάλυψε πως πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας. Η 33χρονη θεώρησε χρέος της να μιλήσει γι' αυτό, προκειμένου να δώσει δύναμη σε ανθρώπους που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες. 

Η νεαρή ηθοποιός δέχτηκε να δημοσιευτεί μία συνεδρία της με τον θεραπευτή της δρ Άμεν, ενώ ανέφερε επίσης κάποια περιστατικά που έχει ζήσει και έχουν προκληθεί από την εν λόγω διαταραχή. Όπως δήλωσε, ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της νόσου είναι τα κενά μνήμης.

Πιθανότατα, όπως και η ίδια παραδέχτηκε, η διαταραχή της να οφείλεται σε ένα τραύμα που υπέστη σε νεότερη ηλικία. Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά σε ηλικία 11 ετών. Μάλιστα, είχε δηλώσει πως δεν θυμόταν καθόλου το περιστατικό και αφορμή για να το φέρει ξανά στη μνήμη της στάθηκε μια συνεδρία ψυχοθεραπείας που παρακολούθησε. Ακόμη, η Άννα-Λιν ΜακΚόρντ αναφέρθηκε σε μια ξεχωριστή προσωπικότητα από όσες διαθέτει, αυτήν της «μικρής Άννας».

Η ηθοποιός δήλωσε: «Δεν υπάρχει κάτι στο ταξίδι μου ως εδώ το οποίο να μου προκαλεί ντροπή πλέον. Και έτσι φτάνω στο σημείο όπου μπορώ να αρθρώσω τη φύση αυτών των διεισδυτικών τραυμάτων, όσο φρικτά κι αν είναι».

«Δεν θυμάμαι τίποτα μέχρι περίπου την ηλικία των 5 ετών. Στη συνέχεια, από τα 5 έως τα 11, καταγράφω τα περιστατικά καθ ' όλη τη διάρκεια. Όμως, όταν ήμουν 13 ετών, θυμάμαι μόνο ένα πράγμα που μου έχει συμβεί, αλλά κυριολεκτικά τίποτα άλλο από τότε».

Το βίντεο από τη συνεδρία με τον ψυχοθεραπευτή

Με πληροφορίες από people.com