Άγριες Μέλισσες σκηνοθέτης: Το Facebook τον «μπλόκαρε» για την ανάρτηση κατά Φιλιππίδη

Μιχαλόπουλος Φιλιππίδης
Πηγή: facebook

Τον λογαριασμό του σκηνοθέτη των «Άγριων Μελισσών» Σπύρου Μιχαλόπουλου, μπλόκαρε το Facebook ύστερα από την ανάρτηση που έκανε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος υπενθυμίζεται πως κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Σύμφωνα με γράφει σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, που δημοσιοποίησε το θέμα, «επώνυμοι κι ανώνυμοι υπερασπιστές του φερόμενου ως βιαστή, καθυβρίσαν τον Σπύρο με χυδαιότητες και χαρακτηρισμούς που δεν τους χωράει ανθρώπου νους. Ο γνωστός σκηνοθέτης είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας λόγιος με βαθιά μόρφωση, υψηλό ήθος και προοδευτικές αντιλήψεις».

Η ανάρτηση του σκηνοθέτη

Τη Δευτέρα 17/5, ο σκηνοθέτης είχε γράψει στο προφίλ του «η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους δε χρειάζεται να αποδείξει το ήθος και την αξιοπρέπεια της, άλλοι πρέπει να το κάνουν. Όσοι έχουμε δουλέψει μαζί της ξέρουμε. Πετράκο έχεις χάσει τη μπάλα, σου έμεινε μόνο η Μπάρμπα», ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του συμπλήρωσε το εξής:

«Στην εγκληματολογική Ψυχολογία, αναγνωρίζουμε τον πιθανό ένοχο από μια σειρά σκέψεων  και συνειρμών. Συνήθως από τις τακτικές άμυνας του. Όταν δηλαδή χρησιμοποιεί σαν άμυνα ένα σκεπτικό που σκοπό έχει τη "δολοφονία" του χαρακτήρα του θύματος. Ακούμε λοιπόν φράσεις όπως.."ήταν προκλητικό το ντύσιμο", "ήταν προκλητική η συμπεριφορά της, τι να έκανα, άνδρας είμαι", "ταθελε και τάπαθε" η "με ήθελε πολύ και επειδή δεν ακολούθησα με εκδικείται".

Τότε αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης του η την ενοχή του. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος επέλεξε έναν τέτοιον δρόμο, από απελπισία, από ανάγκη αθώωσης, η από ανάγκη επιβίωσης. Σε ένα γεγονός που καθ' όλα είναι εις βάρος του. Η υπερασπιστική του γραμμή είναι λάθος, και μάλιστα αναφέρεται σε γεγονός που δεν κατηγορείται λόγω παραγραφής. Κλίμα δημιουργεί με βάση την ματαιοδοξία του. Κι ένα απλός νομικός απόφοιτος θα το καταλάβει αμέσως το σφάλμα. Η αυτογνωσία έχει πάει περίπατο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η δυστυχία του να είσαι αναιδής στον εαυτό σου» αναφέρει.

Η ανάρτηση του σκηνοθέτη