Eurovision 2021: Ενθουσίασε η Στεφανία παρά τα τεχνικά προβλήματα

Στεφανία
© Eurovision Song Contest/YouTube

Ολόκληρη η Ευρώπη «χορεύει» στους ρυθμούς της Eurovision 2021 λίγο πριν από τον β' ημιτελικό, στον οποίο συμμετέχει και η χώρα μας με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το «Last Dance».

Τα πρώτα στοιχήματα κατατάσσουν την ελληνική συμμετοχή σχετικά ψηλά, ενώ μετά τον αποψινό ημιτελικό και την ολοκληρωμένη εμφάνιση της Στεφανίας ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν πως θα «εκτοξευτεί» προς την κορυφή, καθώς τα οπτικά τεχνάσματα του Φωκά Ευαγγελινού και η φωνή της 19χρονης τραγουδίστριας είναι πολλά υποσχόμενα. 

Ήδη έχουμε πάρει μια «γεύση» από όσα θα λάβουν χώρα on-stage στο Ρότερνταμ και ομολογουμένως πρόκειται να δούμε πρωτόγνωρα πράγματα, τα οποία αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους Ευρωπαίους. 

Στεφανία Λυμπερακάκη
© Eurovision Song Contest/YouTube

Νωρίτερα, σήμερα, η Στεφανία Λυμπερακάκη βρέθηκε στη σκηνή, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου να κερδίσει τις κριτικές επιτροπές που βαθμολογούσαν στη γενική αυτή πρόβα. Ο δημοσιογράφος Ισίδωρος Φίκαρης, μέσω της εκπομπής «Στη φωλιά των Κου Κου», μας μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στο Ρότερνταμ. 

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Το κλίμα ήταν τόσο καλό για τη Στεφανία, η οποία και είναι πάρα πολύ διάσημη εδώ στην Ολλανδία. Άρχισε ο κόσμος και χειροκροτούσε, η Στεφανία ήταν εξαιρετική φωνητικά και ο κόσμος πραγματικά την αποθέωσε μετά το τέλος της πρόβας» σημείωσε ο ρεπόρτερ του Star. Από τη συγκεκριμένη παρουσία, ωστόσο, της ελληνικής αποστολής δεν απουσίασαν κάποια τεχνικά προβλήματα, τα οποία βεβαίως ελπίζουμε να λυθούν και να απουσιάζουν απόψε το βράδυ στον β’ ημιτελικό.

Η ίδια η Στεφανία είπε για την τελευταία της πρόβα: «Ήταν τέλεια η τελευταία μας πρόβα! Μου άρεσε πάρα πολύ! Έπαθα σοκ με τα ουρλιαχτά την ώρα που τραγουδούσα και αναφώνησα, "Θεέ μου". Κάνουμε πρόβες κάθε μέρα και μου αρέσει πάρα πολύ το performance που έχουμε, αν και είναι ριψοκίνδυνο».

Να σημειωθεί πως ο β' ημιτελικός της Eurovision 2021 θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ρότερνταμ στις 22.00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Το βιογραφικό της Στεφανίας Λυμπερακάκη

Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis) γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ενώ είναι ήδη πολύ γνωστή στη γενέτειρά της αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες.

Tο πρώτο της single «Stupid Reasons», σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove, κυκλοφόρησε το 2018, ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με τις δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια.

Το 2019 η όμορφη και ταλαντούχα Στεφανία κυκλοφόρησε και τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Turn around».

Στεφανία Λυμπερακάκη
Φωτογραφία: Instagram

Το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία, τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς. Η 18χρονη Στεφανία, πέρα από τη μουσική, έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Συγκεκριμένα, από το 2018 πρωταγωνιστεί στην ολλανδική σειρά «Brugklas», στον ρόλο της Φένα, ενώ πρωταγωνίστησε στις ολλανδικές ταινίες «Brugklas: De tijd van m’n leven» (2019), «De Club van Lelijke Kinderen» (2019, στον ρόλο της τραγουδίστριας) και «100% Coco New York» (2019, στον ρόλο της Λίλι).

Γνωστή στο ευρύ κοινό της Ελλάδας έγινε κατά την απονομή των βραβείων MAD VMA 2019, όταν η συνεργάστηκε με τις Ιλένια Γουίλιαμς και Κόνι Μεταξά στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας «Con Calma».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα