Τάσος Χαλκιάς: «Η λέξη έπαρση δεν χωράει στο λεξιλόγιο μου»

Ο δημοφιλής ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο πλατό της εκπομπής της Σίσσυς Χρηστίδου, «Έλα Χαμογέλα».

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των θεάτρων, στην καλλιτεχνική του πορεία του, την κρατική τηλεόραση, αλλά και τη συμμετοχή του στη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επιθυμία του να γίνει καπετάνιος, αλλά και στην άρνηση του πατέρα του να γίνει ηθοποιός.

Ο Τάσος Χαλκιάς είπε επίσης, πώς ορισμένοι ηθοποιοί δεν διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία που βιώνουν με αποτέλεσμα να παρεκτρέπονται. Ο ίδιος, όπως είπε, δεν έπεσε ποτέ στην παγίδα αυτή και ο λόγος όπως εξομολογείται είναι η ανατροφή που πήρε από τον πατέρα του.

Ο ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου μού έδωσε τη θωράκιση με τον τρόπο που με μεγάλωσε για να μην ξεφύγω από την επιτυχία». Και συνέχισε λέγοντας: «Από μικρό παιδί η λέξη έπαρση δεν χωράει στο λεξιλόγιο μου και οπουδήποτε τη συναντούσα την κλώτσαγα βάρβαρα».

Δείτε όσα είπε ο γνωστός ηθοποιός:

Τάσος Χαλκιάς: «Όποιος νομίζει ότι είναι Θεός, είναι πολύ απλά βλαξ»

Υπενθυμίζεται πως λίγους μήνες πριν ο ηθοποιός, και πάλι μέσα από την εκπομπή «Έλα Χαμογέλα», είχε πάρει θέση για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής ή άλλου είδους βίας, παρενόχλησης ή και κακοποίησης στον χώρο του θεάματος με αφορμή τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» μετά την αποχώρηση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Για τις αποκαλύψεις στον καλλιτεχνικό χώρο

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις στο χώρου του θεάτρου είχε κάνει έναν σαφή διαχωρισμό υπογραμμίζοντας πως «οι άσχημες καταστάσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έγιναν στο παρασκήνιο του θεάτρου και δεν πρέπει να αμαυρώσουν την ίδια την Τέχνη του θεάτρου».

«Το θέατρο είναι τελείως διαφορετικό με όλα αυτά που ακούγονται»

Ειδικότερα, είχε πει: «Το θέατρο είναι τελείως διαφορετικό με όλα αυτά που ακούγονται. Όλα αυτά που γίνονται ανήκουν στο παρασκήνιο του θεάτρου, όλα αυτά που εκθέτουν ανθρώπους και εκτέθηκαν άνθρωποι σε κινδύνους έγιναν στα καμαρίνια και κάποια από αυτά έγιναν πάνω στη σκηνή από κάποιους που πιστεύουν ότι και πάνω στη σκηνή μπορούν τάχα μου τάχα μου, χρησιμοποιώντας την Τέχνη του θεάτρου να κάνουν πράγματα που τους αναδεικνύουν σαν ανώτερα όντα από τους άλλους».

«Όποιος νομίζει ότι είναι υπεράνω των άλλων ανθρώπων και μπορεί να τους εξουσιάζει είναι ηλίθιος»

Επίσης, με έντονη αποδοκιμασία προς όσους βλέπουν τους εαυτούς τους ως θεούς και εκμεταλλεύονται την όποια εξουσία τους δίνεται, ο κ. Χαλκιάς είχε αναφέρει: «Όποιος νομίζει ότι είναι Θεός, είναι πολύ απλά βλαξ. Όποιος νομίζει ότι είναι υπεράνω των άλλων ανθρώπων και μπορεί να τους εξουσιάζει είναι ηλίθιος ή το χειρότερο ακόμα, είναι άρρωστος», τόνισε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα