Γιάννης Στάνκογλου: Πιστεύω πως ο Κιμούλης θα έχει δεύτερη ευκαιρία

Ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, με αφορμή την παράσταση “Προμηθέα Δεσμώτη” που κατεβαίνει στην Επίδαυρο, παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino, όπου και μίλησε για τις καταγγελίες που λαμβάνουν χώρα στο θέατρο αλλά και για τη δημοφιλή σειρά «Άγριες Μέλισσες».

«Κάποια από αυτά με εξέπληξαν – δεν τα περίμενα. Γιατί εγώ έχω δουλέψει και με τον Φιλιππίδη και με τον Λιγνάδη. Υπάρχουν πολλές ιστορίες, με κάποιες έπαθα σοκ, αλλά δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι. Στην αρχή ακούς κάτι και σκέφτεσαι ότι μπορεί να μην ισχύει. Αλλά όταν γίνεται κατ’ εξακολούθηση, σοκάρεσαι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Μιλώντας, μάλιστα για την επομένη μέρα μετά τις όποιες αποκαλύψεις έχουν γίνει για ανάρμοστες συμπεριφορές, ο ηθοποιός δήλωσε πως: «Το θέατρο ενώθηκε, αλλάζουν οι καιροί. Τέλος εποχής και αρχή μίας νέας. Το θέμα είναι να μην χαθεί ούτε η ρίζα ούτε το άνθος. Μια ενδοσκόπηση θα κάνει καλό. Πρέπει να πιάσει τόπο όλο αυτό».

Η σχέση του με τον Γιώργο Κιμούλη

Ερωτηθείς, ο ηθοποιός για την σχέση του με τον Γιώργο Κιμούλη, δήλωσε: «Δεν ήταν τόσο σκληρός. Είναι ένας δύσκολος άνθρωπος. Εγώ πήρα πολλά από την σχολή και από τον τρόπο που δίδασκε ο ίδιος. Μου έχει δώσει μια τεράστια βάση, θεωρητική, σοβαρή. Ένα μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο δουλεύω από εκεί προέρχεται. Και στα πρώτα μου βήματα με βοήθησε να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου απέναντι στο σύνολο. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό στη δουλειά μας. Εγώ τον Γιώργο τον πήρα τηλέφωνο, μιλήσαμε. Δεν πιστεύω ότι είναι στο ίδιο τσουβάλι. Είναι δύσκολος όταν δουλεύει – το θέμα είναι αν το δέχεσαι. Το δέχεσαι; Αλλιώς φεύγεις. Πιστεύω πως θα έχει δεύτερη ευκαιρία».

Τέλος, ο ίδιος, υπενθυμίζουμε πως υποδύθηκε τον «Κυπραίο» στη σειρά «Άγριες Μέλισσες», όπου και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη ζωή των πρωταγωνιστών. Ο Γιάννης Στάνκογλου για τη σειρά δήλωσε πως: «Ξέρετε, είχα κάνει τέσσερα ραντεβού με τον σκηνοθέτη, τον Λευτέρη Χαρίτο γιατί έλεγα: “Όχι, δεν κάνω καθημερινό με τίποτα”. Επέμεινε όμως, και έτσι έγινε ό,τι έγινε. Εγώ είχα κλείσει για έναν χρόνο, πήρα εμπειρίες, ο κόσμος με έμαθε λίγο περισσότερο. Ακολούθησε η σειρά της Μυρτώς Κοντοβά στο Mega, γιατί την οποία είμαι πολύ περήφανος – είναι πιο μπροστά, και όχι εύκολη για όλους».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα