Πάιατ – Χρηματιστήριο: Σημαντικό το αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον

Τζέφρυ Ρ. Πάιατ
© EUROKINISSI

Ο πρέσβης των Η.Π.Α., Τζέφρι Πάιατ, κήρυξε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν όψει του 10ου επενδυτικού φόρουμ της ελληνικής χρηματαγοράς στη Νέα Υόρκη που θα διεξαχθεί από τις 8 μέχρι τις 11 Ιουνίου.

Τζέφρυ Πάιατ
© EUROKINISSI

Με αυτή την αφορμή, ο κ. Πάιατ αποκάλυψε το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τοποθετήσεις στη χώρα μας από την Αμερική, στο πλαίσιο μάλιστα και της απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. «Υπάρχει αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον και είναι σημαντικό» είπε σχετικά ο Αμερικανός πρέσβης στα μέλη της διοίκησης του ΧΑ. 

«Η Πρεσβεία και εγώ θα κάνουμε ότι μπορούμε σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε ευκαιρίες στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας και να οδηγήσουμε τη σχέση μας σε υψηλότερα επίπεδα» είπε ο κ. Πάιατ κατά την κήρυξη έναρξης της συνεδρίασης 

Ο Τζέφρι Πάιατ μίλησε και για την απευθείας αεροπορική σύνδεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη χώρα μας σε καθημερινή βάση και μάλιστα με εννιά πτήσεις από τις τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, κάτι που αυτόματα δημιουργεί ένα τουριστικό «μπουμ» στην Αμερική υπέρ της Ελλάδας.

Χρηματιστήριο
© EUROKINISSI

Αεροπλάνα της Delta, της American Airlines και της United Airlines θα πετάνε από Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Σικάγο, η United προσθέτει και την Ουάσιγκτον ως αναχώρηση και προορισμό από και προς Ελλάδα ενώ η Delta «ανοίγει» και το αεροδρόμιο της Ατλάντα για την Ελλάδα μετά από 10 χρόνια!   

Σε πλεονεκτική θέση η Ελλάδα μετά την πανδημία  

«Το στοίχημα για την Ελλάδα τώρα είναι πώς θα απορροφήσει τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και πώς θα μετασχηματίσει με αυτά την οικονομία της» είπε ο κ. Πάιατ σε κοινή συνέντευξη του προς το Bloomberg, το Reuters και το Money Review λίγο πριν την εκδήλωση στην Λεωφόρο Αθηνών, τονίζοντας τη δυναμική που δημιουργεί το Ταμείο γενικά για την ελληνική οικονομία αλλά και ως επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης ενδιαφέροντος διεθνώς.

Χρηματιστήριο
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε σύγκριση με άλλους διεκδικητές διεθνών κεφαλαίων δεδομένων των θετικών επιδόσεων στη διαχείριση της πανδημίας» είπε για να υπενθυμίσει τις επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα