Τα χρηματιστήρια ανακάμπτουν, ενισχυμένες παραμένουν οι τιμές των εμπορευμάτων

Διεθνή Χρηματιστήρια

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν σε θετικό έδαφος, έχοντας χάσει περίπου 4% χθες. Το Παρίσι ανέκαμψε με άνοδο 0,91%, το Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 1,47%, η Φρανκφούρτη 0,62% και το Μιλάνο κατά 0,30% γύρω στις 10:35 ώρα Ελλάδας.

Έχοντας υποχωρήσει πάνω από 30% χθες, το ρωσικό χρηματιστήριο ανέκαμψε με άνοδο 20% σήμερα.

Στη Wall Street, παρά το πτωτικό άνοιγμα, οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν με άνοδο, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,25% και ο Nasdaq πάνω από 3%.

Ακολούθησε η Ασία: το Τόκιο ενισχύθηκε κατά 1,95% σήμερα, αλλά η επίδοσή του σε εβδομαδιαία βάση παραμένει αρνητική (-2,4%). Η Σανγκάη ενισχύθηκε κατά 0,63%.

Οι τιμές των εμπορευμάτων, που εκτοξεύθηκαν χθες, παρέμεναν σε αυξημένο επίπεδο: το βαρέλι του μπρεντ συνέχισε να κινείται πάνω από τα 100 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό ήταν γύρω στα 95 δολάρια. Το αλουμίνιο και το σιτάρι, που επίσης ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα, παρέμεναν μακριά από το χθεσινά τους ρεκόρ.

Το αέριο στη βασική ευρωπαϊκή αγορά, την ολλανδική TTF, κινούνταν γύρω στα 113 ευρώ, ύστερα από την άνοδό του στα 143 ευρώ χθες.

Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι βασικές χώρες για τις προμήθειες πετρελαίου, αερίου, σιταριού και άλλων σημαντικών πρώτων υλών.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου, που αντανακλά την αξία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, σημείωνε οριακές διακυμάνσεις στο 97,185, έχοντας ενισχυθεί χθες σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ρούβλι παρέμενε πάνω από τα 80 δολάρια, στα 83,4423 έναντι του δολαρίου Το bitcoin ήταν σταθερό στα 38.390 δολάρια.