Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση σημείωνουν οι μετοχές για τρίτη συνεχή ημέρα

Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν πτώση σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η άνοδος των τιμών εμπορευμάτων ενίσχυσε τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό σε μια περίοδο κατά την οποία οι σκληρές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία έχουν πλήξει τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5% στις 10:11 ώρα Ελλάδας, καταγράφοντας απώλειες για τρίτη συνεχή συνεδρίαση.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών πετρελαίου και αερίου κατέγραψε άνοδο 1,6% εξαιτίας του άλματος κατά σχεδόν 7% των τιμών αργού, με το μπρεντ να ξεπερνά τα 110 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης ενισχύθηκαν κατά 1,5% καθώς οι τιμές των μετάλλων, μεταξύ των οποίων του νικελίου και του αλουμινίου, κατέγραψαν άνοδο εν μέσω αυξανόμενων φόβων για προβλήματα στην τροφοδοσία.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών δέχονταν το μεγαλύτερο πλήγμα, με πτώση 3,3%.Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση σημείωνουν οι μετοχές για τρίτη συνεχή ημέρα