Πέτσας: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, το πρόβλημα είναι μπροστά μας»

Στη διασπορά του κοροναϊού στην Αττική αλλά και στο ζήτημα που προέκυψε με τις μάσκες στα σχολεία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «η περιφέρεια της Αττικής είναι μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου», καθώς καταγράφονται μεν τρία κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους αλλά ταυτόχρονα παρατηρείται και αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ, καθώς, όπως είπε, δύο στις τρεις είναι κατειλημμένες.

Έτσι, συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε, ακούγοντας τους ειδικούς, να προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων.

«Χρειάζεται να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών για να αποφύγουμε τα χειρότερα» συνέχισε και ζήτησε επιμονή κι υπομονή.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, το πρόβλημα είναι μπροστά μας».

Τόνισε δε πως η κυβέρνηση πήρε και θα παίρνει όποια μέτρα χρειάζονται, «η δημόσια υγεία δεν μπαίνει στη ζυγαριά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για άνοιγμα των σχολείων, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει την «ανορθογραφία» που υπήρξε για σημαντικό αριθμό μασκών που διανεμήθηκαν.

«Τι έγινε έχει διευκρινιστεί από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας»συνέχισε, προσθέτοντας πως η ευθύνη είναι συλλογική και πως η ανορθογραφία διορθώθηκε.

«Η παραγωγή των μασκών λάθος μεγέθους σταμάτησε, και οι μάσκες που είχε προαναγγελθεί πως θα διανεμηθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα δοθούν κανονικά χωρίς καμία επιβάρυνση για τον Έλληνα φορολογούμενο» κατέληξε.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε πως η απόσυρση του Oruc Reis είναι ένα θετικό βήμα, αλλά η αποκλιμάκωση πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Επίσης, ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Ιανός» που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της Ελλάδας από το σήμερα το απόγευμα, συνέστησε προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από σήμερα το απόγευμα και να ενημερώνονται για την κατεύθυνση του φαινομένου, ενώ τόνισε ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ύψιστη ετοιμότητα.

Δείτε παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM