Πέτσας: «Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική» (vid)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με απόλυτη βεβαιότητα διαψεύδει τα σενάρια των τελευταίων ημερών για lockdown στην Αττική άμεσα.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας για έναν ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, διαβεβαίωσε πως «δεν είμαστε κοντά». Και εξήγησε πως ναι μεν στην Αττική έχουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο, αυτή δεν είναι εκθετική όπως ήταν σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες που πλέον, βρίσκονται σε καθεστώς τοπικού lockdown. 

«Πρέπει να δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως σε πρώτη φάση, αυτό που έχει σημασία είναι «να δούμε πως θα αποδώσουν τα μέτρα».

Και συνέχισε λέγοντας πως «οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Και αμέσως μετά επισήμανε πως «εάν χρειαστεί, ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν».

«Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα»

Ο κ. Πέτσας εξήγησε μεταξύ άλλων πως «τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κοροναϊού».

Και συνέχισε: «Ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική».

Και καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα που ακολουθεί:«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο»

Να υπενθυμίσουμε πως ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει σε δηλώσεις τους τις προηγούμενες ημέρες: «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο». Επίσης, και τότε είχε τονίσει πως «έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας. Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε».

«Ας μείνουμε στο αισιόδοξο σενάριο ότι θα αποδώσουν τα μέτρα»

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του χθες (3/11) εξέφρασε με την σειρά του την ελπίδα να μην χρειαστεί να πάμε σε γενικό lockdown και να αποδώσουν αποτελεσματικά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Επιπλέον, έκανε έκκληση να παραμείνουμε στο «αισιόδοξο σενάριο». Ενώ τόνισε πως απαιτείται η ατομική ευθύνη των πολιτών, γιατί το τελευταίο που θέλουμε είναι να ξεφύγει η κατάσταση και κατ’ επέκταση να πάμε αναγκαστικά σε ένα γενικό lockdown.

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων – 2166 κρούσματα

Στη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ (3/11) ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 2166 κρούσματα. Παράλληλα, νέο ρεκόρ σημειώθηκε και στου διασωληνωμένους, οι οποίοι έφτασαν τους 169!

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

4225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. 255 (38.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM