Πέτσας: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου

Όλες οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα θα επαναλειτουργήσουν από τις 11 Ιανουαρίου, ενώ την ίδια μέρα πρόκειται να ανοίξουν και τα σχολεία όλων των βαθμίδων 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε με απόλυτη βεβαιότητα πως όλες οι σχολικές μονάδες –όλων των βαθμίδων– πρόκειται να ανοίξουν από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

«Είναι μια προληπτική κίνηση»

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επισήμανε πως τα τα πιο αυστηρά μέτρα, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, Κυριακή (03/01), είναι μια προληπτική κίνηση η οποία έχεις ως υπέρτατο στόχο την τελική επαναλειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων, το συντομότερο δυνατόν.

Στις 11/01 θα επανέλθουν οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν σήμερα

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, το αυστηρό lockdown αναμένεται να διευκολύνει και τους ειδικούς οι οποίοι θα έχουν μια πλήρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, αλλά και κατά πόσο αυτή θα είναι βελτιωμένη μέχρι τότε.

Ο ίδιος, συνέχισε διευκρινίζοντας πως εφόσον η κατάσταση εμφανίσει σταθερή βελτίωση, τότε όλες οι δραστηριότητες οι οποίες ανεστάλησαν σήμερα (03/01), πρόκειται να επανέλθουν στις 11 Ιανουαρίου 2021.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία, διότι νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί, καθώς έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές.

Όπως δεσμεύθηκε, η κυβέρνηση, μέσα και στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα προστασίας ή ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορονοϊό, «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

 

 

πηγή: kedenews.gr