Ερντογάν για Μακρόν: «Χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του προς το Ισλάμ» (vids)

Μια ακόμα επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος εναντίον του Μακρόν, καθώς δήλωσε πως ο Γάλλος Πρόεδρος «χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ».

«Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο», δήλωσε ο Ερντογάν σε επαρχιακό συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πόλη της Καισάρειας.

«Ο Μακρόν πρωτοστατεί στην αναμέτρηση με το Ισλάμ»

Τις προάλλες, ο Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ανέφερε πως η χρήση όρων όπως «γαλλικό Ισλάμ» ή «ευρωπαϊκό Ισλάμ» αποσκοπεί στην αναμέτρηση με το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους. Ο ίδιος υπέδειξε ως κύριο υπεύθυνο για την «αναμέτρηση» αυτή τον Γάλλο πρόεδρο.

«Οι ρητορικές κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων είναι τα πιο χρήσιμα εργαλεία που χρησιμοποιούν σήμερα οι δυτικοί πολιτικοί για να συγκαλύψουν τις αποτυχίες τους. Οι έννοιες όπως γαλλικό Ισλάμ, ευρωπαϊκό Ισλάμ, αυστριακό Ισλάμ που τέθηκαν πρόσφατα είναι τα τελευταία παραδείγματα αυτής της συμπεριφοράς. Στόχος τέτοιων πρωτοβουλιών, στις οποίες πρωτοστατεί ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, είναι η αναμέτρηση με το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους» σημείωσε τότε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Αυτοί που ενοχλούνται από την άνοδο του Ισλάμ, επιτίθενται στη θρησκεία μας»

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε πως «δυστυχώς σήμερα ανυψώνονται θρήνοι από τις ισλαμικές πόλεις οι οποίες επί αιώνες διαφώτισαν την ανθρωπότητα, φημίζονταν με την επιστήμη, τη σοφία και την ειρήνη».

Και στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Καθημερινά πέφτουν θύματα τρομοκρατίας ή βίας κατά μέσω όρο 1.000 Μουσουλμάνοι αδερφοί μας σε όλο τον κόσμο. Ειδικά οι διχόνοιες ρατσισμού, φυλετισμού, δογματισμού και τρομοκρατίας έχει καταστεί προβλήματα που προκαλούν την κατάρρευση του ισλαμικού κόσμου από εντός».

«Η θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μουσουλμάνοι ενθαρρύνει τους ιμπεριαλιστές και τους εχθρούς του Ισλάμ»

Ενώ στη συνέχεια υποστήριξε: «Αυτοί που ενοχλούνται από την άνοδο του Ισλάμ, επικαλούμενοι τις κρίσεις, τις οποίες έγιναν αφορμή οι ίδιοι, επιτίθενται στη θρησκεία μας».

«Πιστεύω πως στην επώδυνη και γεμάτο δοκιμασίες περίοδο αυτή που διανύουμε ως μουσουλμάνοι πρέπει να ακούμε ο ένας τον άλλον πιο πολύ, να ανταλλάσσουμε απόψεις πιο συχνά», συμβούλεψε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δράση κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ εξήγγειλε ο Μακρόν

Πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος της Γαλλίας δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον «Ισλαμικό αυτονομισμό» για τον οποίο όπως είπε, απειλεί να πάρει τον έλεγχο μερικών από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε όλη τη Γαλλία, Η τότε δήλωση Μακρόν προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Μακρό, δεσμεύτηκε πως «θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες» ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ, μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από έναν νεαρό ακραίο Ισλαμιστή.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε τη διάλυση της φιλο-παλαιστινιακής κολεκτίβας Σεΐχ Γιασίν, που, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν «άμεσα εμπλεκόμενη» στη δολοφονική επίθεση.

«Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει» δήλωσε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε με μέλη μονάδας για την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού στο Μπομπινί σε βορειοανατολικό προάστιο του Παρισιού.

«Αντίστοιχες αποφάσεις εναντίον οργανώσεων, ομάδων ατόμων, θα ληφθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM