Αθήνα: Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Σήμερα στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, θα υποδεχθεί σήμερα Τρίτη (27/10) στις 11:30 τους ομολόγους του από την Κύπρο και το Ισραήλ, Νίκο Χριστοδουλίδη και Gabi Ashkenazi. Αφού ολοκληρωθούν οι μεταξύ τους συνομιλίες, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο γύρω στη 13:00.

Ανάρτηση Δένδια για την Τριμερή Συνάντηση

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter: «Υποδέχτηκα στο υπουργείο Εξωτερικών τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Gabi Ashkenazi, ενόψει της αυριανής τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ»

Στο επίκεντρο οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Η Τριμερής αυτή συνάντηση αποτελεί μια «επίδειξη διπλωματικής ισχύος», με περαιτέρω ενίσχυση της γεωπολιτικής συμμαχίας των τριών χωρών στον απόηχο προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επομένως, κεντρικός άξονας των συζητήσεων τους θα είναι η τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1320796666254053384?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1320796666254053384%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_1&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2Fpolitiki%2Fstory%2F240111%2Ftrimeris-elladas-kyproy-israil-stin-athina

Περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών

Βεβαίως, στο «τραπέζι» θα τεθούν και θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της Τριμερούς πρόκειται να γίνει ανασκόπηση της μέχρι τώρα συνεργασίας των τριών χωρών. Ενώ θα εξετασθούν και τα επόμενα βήματα σε αυτό το επίπεδο.

Επιπρόσθετα, έμφαση θα δοθεί στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της οικονομίας.

Όσα «ενώνουν» τις 3 χώρες

Τις τρεις χώρες δεν τις «ενώνουν», μόνο η τουρκική επιθετικότητα, αλλά και ισχυρά κοινά οικονομικά συμφέροντα. Τέτοια παραδείγματα είναι ο αγωγός EastMed, ο σχεδιαζόμενος θαλάσσιος, καθώς και ο χερσαίος αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος θα συνδέει απευθείας τις ενεργειακές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω της Κύπρου και της Κρήτης.

Μητσοτάκης: Η τουρκική προκλητικότητα «αγγίζει» ζωτικά ευρωπαϊκά συμφέροντα

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ, επανέλαβε πως η Ελλάδα εξαρχής έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο ως ζήτημα που υπερβαίνει τον πυρήνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και «αγγίζει» ζωτικά ευρωπαϊκά συμφέροντα. Κάτι το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα και μετά τις τελευταίες προσβλητικές δηλώσεις Ερντογάν έναντι του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM