ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσπαθεί να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις

Μια μέρα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ επιδίδεται σε «σπριντ» προκειμένου να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις και να αναδειχθεί νικητής της αναμέτρησης με τον Τζο Μπάιντεν.

Σε μια «διχασμένη» Αμερική με φόντο την έξαρση της πανδημίας του κοροναϊού, ο 74χρονος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να προβλέπει κόκκινο «κύμα» αύριο, παρά τα εις βάρος του προγνωστικά.

«Θα κερδίσουμε άλλα τέσσερα χρόνια»

«Θα κερδίσουμε άλλα τέσσερα χρόνια στο μεγαλειώδη Λευκό Οίκο μας!», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ. Να σημειωθεί πως ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι ο πρώτος ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος να μην επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία το τελευταίο τέταρτο του αιώνα.

Συνεχίζει τις προεκλογικές εκστρατείες μια μέρα πριν τις εκλογές

 

Στο πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας της εκστρατείας του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει πέντε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε τέσσερις πολιτείες.

Πιο συγκεκριμένα, οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ είναι στα εξής σημεία:

  • τη Βόρεια Καρολίνα
  • την Πενσιλβάνια
  • το Μίσιγκαν
  • το Ουισκόνσιν

Ο Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια

o jo baiden

Ο 77χρονος Τζο Μπάιντεν, από τη δική του πλευτρά, επικεντρώνεται στην Πενσιλβάνια, όπου θέλει να επικρατήσει προκειμένου να μπορέσει να ανοίξει — στην τρίτη προσπάθεια — την πόρτα του Λευκού Οίκου.

«Δύο ημέρες ακόμα! Σε δύο ημέρες, θα βάλουμε τέλος σε αυτή την προεδρία, η οποία διχάζει τη χώρα μας», ανέφερε χθες Κυριακή στη Φιλαδέλφεια.

«Την τελευταία φορά», είπε αναφερόμενος στις εκλογές του 2016, ο Τραμπ «κέρδισε την Πενσιλβάνια με διαφορά μόλις 44.000 ψήφων επί συνόλου 6 εκατομμυρίων», υπενθύμισε. «Κάθε ψήφος μετράει!», συμπλήρωσε.

Μία ακόμη έκπληξη;

Αν και τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος του Τραμπ, ορισμένοι πολιτικοί παρατηρητές επαναλαμβάνουν ότι χρειάζεται προσοχή, θυμίζοντας ότι στις εκλογές του 2016 ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην αμερικανική πολιτική ιστορία, νικώντας τη Χίλαρι Κλίντον.

Η ατμόσφαιρα την εκλογική βραδιά θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από το ποια θα είναι τα αποτελέσματα στις πολιτείες. Αν ο Μπάιντεν επικρατήσει στη Φλόριντα, όπου τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά από νωρίς, το σασπένς θα τελειώσει γρήγορα. Οι δύο υποψήφιοι αναμένεται να δώσουν «μάχη στήθος με στήθος» στη μεγάλη νοτιοανατολική πολιτεία των ΗΠΑ.

Η μοναδική ιδιομορφία του αμερικανικού συστήματος είναι πως το εκλεκτορικό σώμα, όχι η λαϊκή ψήφος, αναδεικνύει τον νικητή των εκλογών. Το 2016, έτσι, ο Τραμπ έλαβε σχεδόν τρία εκατομμύρια ψήφους λιγότερες από την Κλίντον, αλλά κέρδισε την πλειοψηφία των 538 εκλεκτόρων.

Συμμετοχή ρεκόρ στις φετινές εκλογές

Περισσότεροι από 93 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει εκ των προτέρων, είτε διά ζώσης είτε επιστολικά, γεγονός που προοιωνίζεται ως συμμετοχή ρεκόρ.

Ο Ομπάμα υποστηρίζει μέχρι τελευταία στιγμή τον Μπάιντεν

obama ke baiden

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, πολύ ενεργός στην τελική ευθεία της προεκλογικής μάχης, θα ταξιδέψει σήμερα στην Ατλάντα (Τζόρτζια) και στο Μαϊάμι (Φλόριντα)  προκειμένουνα υποστηρίξει την υποψηφιότητα αυτού που υπήρξε αντιπρόεδρός του για οκτώ χρόνια, του Τζο Μπάιντεν. Εδώ και δύο εβδομάδες, δεν σταματά να προειδοποιεί πως πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη των Δημοκρατικών το 2016.

«Πολύς κόσμος είχε μείνει σπίτι, είτε από τεμπελιά είτε από εφησυχασμό. Όχι αυτή τη φορά, όχι σε αυτές τις εκλογές!», επιμένει ο Ομπάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM