Ακάρ: Η Τουρκία είναι σε πολεμική ετοιμότητα

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στη στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα, αποκάλυψε πως η χώρα του βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα στο Αιγαίο.

Σε προκλητικούς τόνους κινήθηκε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως η χώρα του βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα. Τα λόγια του ακούστηκαν σαν απειλή, διότι, όποως είπε ο ίδιος, η Τουρκία έτοιμη για οτιδήποτε στο Αιγαίο με 60 πλοία.

«Για να υπερασπιστούν το δίκαιό μας»

Πιο συγκεκριμένα, ο Ακάρ επισήμανε πως «εξήντα πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Στην ξηρά, στη θάλασσα, στον αέρα, τα αεροπλάνα μας, συμπεριλαμβανομένης της πολεμικής μας αεροπορίας, είναι στη διάθεσή μας. Για τι; Για να υπερασπιστούν το δίκαιό μας. Όποιος θέλει ας έρθει», είπε ο Ακάρ μιλώντας στη στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα.

«Η μόνη λύση είναι να έρθει η Ελλάδα και να μιλήσει με την Τουρκία»

Ενώ αμέσως μετά, ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε πως «η μόνη λύση να λυθεί το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου είναι να έρθει η Ελλάδα και να μιλήσει με την Τουρκία. Όμως με εγωισμούς, κακομαθημένες συμπεριφορές, και λέγοντας πως θα γίνει “ότι θέλω εγώ”, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Τουρκία: Σε πολεμική ετοιμότητα, παρά τον σεισμό και τις απώλειες

Ο σεισμός της Παρασκευής (310/10), ο οποίος συγκλόνισε τη Σάμο και τα νησιά μας, αλλά και τη Σμύρνη, φάνηκε να φέρνει πιο κοντά τις δύο χώρες. Και αυτό γιατί στο επίκεντρο βρέθηκαν για λίγο οι ανθρώπινες ζωές, και κατ' επέκταση οι υλικές καταστροφές.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την «επικοινωνία» Μητσοτάκη - Ερντογάν μέσω Twitter, η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του Oruc Reis νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Η Απάντηση της Ελλάδας

Όπως ήταν αναμενόμενο η ελληνική πλευρά απάντησε με αντι-NAVTEX.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του επισήμανε συγκεκριμένα:

«Δυστυχώς η Τουρκία με την έκδοση νέας παράνομης Navtex για την περίοδο 1-14 Νοεμβρίου, με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας προκειμένου να διεξάγει παράνομες σεισμικές έρευνες, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι συνεχίζει να αγνοεί τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Παράλληλα, η ενέργεια αυτή δημιουργεί περαιτέρω ένταση σε μια ευάλωτη περιοχή στην οποία η προσοχή είναι αυτή τη στιγμή στραμμένη στην παροχή βοήθειας και στην έκφραση μηνυμάτων στήριξης και αλληλεγγύης».

Και στη συνέχεια, αναφέρεται στη ανακοίνωση πως «ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM