Μητσοτάκης: «Έχουμε πόλεμο μπροστά μας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις ανακοινώσεις για το νέο καθολικό lockdown στη χώρα, απάντησε σε ερωτήματα τόσο για την πανδημία και την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, όσο και για το ενδεχόμενο νέων πολιτικών εξελίξεων.

«Έχουμε πόλεμο μπροστά μας. Ο στρατός είναι σε πλήρη ανάπτυξη» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για το νέο ολικό lockdown στην Ελλάδα. Και αμέσως μετά, συμπλήρωσε πως: «Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί όλη αυτή η περιπέτεια μπορεί να οδηγήσει πολιτικές εξελίξεις».

Τι θα έκανε εάν έπρεπε να γυρίσει το ρολόι πίσω;

Όταν ερωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση έκανε λάθη αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο ίδιος απάντησε: «Όλοι μας κάνουμε καθημερινά την αυτοκριτική μας. Αν έπρεπε να γυρίσω το ρολόι του χρόνου πίσω, πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάρουμε κάποια μέτρα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη».

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας»

Και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Δεν είναι εύκολη η δουλειά, ειδικά του κ. Τσιόδρα, ο οποίος πρέπει επί 3 φορές την εβδομάδα να κάνει εισηγήσεις, να μας ενημερώνει και εμείς να λαμβάνουμε τις τελικές αποφάσεις».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως «θα κάνουμε ότι χρειαστεί και ότι μπορούμε, ό,τι αντέχουμε για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις που πλήττονται».

«Θα υπάρχουν ειδικές μέριμνες για εποχικά εργαζόμενους σε κλάδους της οικονομίας που είναι πολύ κρίσιμοι. Πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και φυσικά το μάζεμα της ελιάς είναι σημαντικό.  Η ασφάλεια της τροφοδοσίας είναι πολύ ψηλά στη διαχείρισή μας», σημείωσε ο ίδιος.

«Δεν σημαίνει ότι από Δεκέμβριο θα επανέλθουμε σε μία κανονικότητα»

Ο πρωθυπουργός είπε πως «θέλουμε να περιορίσουμε τη συλλογική κινητικότητα, γι΄αυτό κλείνουμε τα πάντα» εξηγώντας το γιατί μπαίνουμε τόσο απότομα σε νέο ολικό lockdown.

Επιπλέον, αναφορικά με τα πάρτι και τον συνωστισμό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Πατάμε γκάζι στις ευθείες και πατάμε φρένο στις στροφές και πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι υπάρχουν κάποιες δραστηριότητα που είναι από μόνες τους εστίες υπερμετάδοσης. Πάρτι, χοροί, διασκέδαση είναι υγειονομικές βόμβες».

«Δεν σημαίνει ότι από Δεκέμβριο θα επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Απαιτείται προσοχή για να μπορέσουμε να έχουμε Χριστούγεννα που θα μοιάζουν έστω με ό,τι γνωρίζαμε κάθε χρόνο», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή»

Τέλος, σχετικά με τα εμβόλια για τον κοροναϊό, ο πρωθυπουργός είπε πως «η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που θα αγοράσει η Ε.Ε.».

Και κατέληξε λέγοντας πως: «Θα υπάρχουν κέντρα μαζικού εμβολιασμού και πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Βέβαια είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον ρυθμό εμβολιασμού της γρίπης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM