Κορονοϊός: Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία

Τι ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Σε ανακοινώσεις προχώρησε πριν λίγο η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως,για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τα οποία θα αναστείλουν την λειτουργία τους, έως τις 27 Νοεμβρίου με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Μάλιστα, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε τις ανακοινώσεις αναφέροντας ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα κλείσουν τα Δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ ανοιχτά θα είναι τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Όπως είπε, κατόπιν εισήγησης της επιτροπής λοιμωξιολόγων, επιδημιολόγων και ειδικών η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Τα μαθήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνονται εξ αποστάσεως, όπως έχει προβλεφθεί και γίνεται ήδη για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας.

«Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στη λειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Παράλληλα διευκρίνισε ότι ανοικτές θα παραμείνουν μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Εκπαιδευτική τηλεόραση μέσω της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα το πρωί μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας της ΕΤ2 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του δημοτικού. Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αύριο η ΕΡΤ θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η έναρξη της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά την επίσημη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πηγή: kedenews.gr