Κεραμέως για σχολεία: Θα υπάρχει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, με ευθύνη των διευθυντών

Τα βήματα για την ασφαλή επιστροφή παιδιών και εκπαιδευτικών στα σχολεία

«Πηγαίνουμε βήμα βήμα στη διαχείριση της πανδημίας. Πράγματι, η εισήγηση των ειδικών ήταν να ανοίξουν οι μικρότερες βαθμίδες και να επανεξεταστεί άμεσα το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην εισαγωγική της τοποθέτηση μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά να βρίσκονται στο σχολείο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης διδασκαλία. Ειδικά για τους μικρούς μαθητές, υπάρχει ένα κομμάτι που είναι ακόμη πιο έντονο, που είναι το κοινωνικό κομμάτι», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Τα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού

«Οι ειδικοί είχαν επισημάνει δύο σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων. Αρχικά, το πρώτο έχει να κάνει με τον συγχρωτισμό των γονέων που συνοδεύουν τα παιδιά τους. Εκεί αντιπροτείναμε δύο λύσεις. Να υπάρχει μια κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αντίστοιχα αποχώρησης και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί απόφαση», δήλωσε η κ. Κεραμέως και τόνισε πως αυτό θα ρυθμίζεται από τους διευθυντές των σχολείων.

Παράλληλα, τα παιδιά θα βγαίνουν για διάλειμμα διαφορετικές ώρες, ώστε να μη συνωστίζονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου, είπε η υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με την υπουργό μάλιστα, τα σχολεία που διαθέτουν παραπάνω από μία είσοδο υπάρχει πρόβλεψη να χρησιμοποιηθούν για τη σωστή και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών.

Τεστ σε εκπαιδευτικούς

Το δεύτερο ζήτημα που είχαν θέσει οι ειδικοί αφορά τα τεστ σε εκπαιδευτικούς. «Έχουμε ετοιμάσει μια πλατφόρμα στην οποία θα μπορεί να εγγράφεται ο εκπαιδευτικός για να κάνει δωρεάν τεστ κορονοϊού», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, τονίζοντας πως θα είναι ένας προληπτικός μηχανισμός, ενώ συμπλήρωσε πως η πλατφόρμα θα είναι ξεχωριστή και θα αφορά μόνο εκπαιδευτικούς, τα προληπτικά τεστ, δε, θα γίνονται από τις 14.00 μέχρι τις 17.00. Τέλος, θα διενεργούνται και δειγματοληπτικά τεστ στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM