Κεραμέως: Προτεραιότητά μας να ανοίξουν τα σχολεία

Η σύσταση ομάδας ασφάλειας στα ΑΕΙ και η ηλεκτρονική είσοδο πάει άμεσα στη Βουλή

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε θερμά συγχαρητήρια για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη του ΟΠΑ (Πρώην ΑΣΟΕΕ). «Η βία και η ανομία δεν ταιριάζουν στα ΑΕΙ. Η σύσταση ομάδας ασφάλειας στα ΑΕΙ και η ηλεκτρονική είσοδο πάει άμεσα στη Βουλή» δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός.

του Μάκη Θεοδώση

Για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τόνισε πως θα υπακούσουν στις υποδείξεις των ειδικών. «Η τηλεκπαίδευση δεν αναπληρώνει ολότελα την ζώσα παρουσία στην αίθουσα. Όσο τηρήσουμε τα μέτρα θα επιταχύνει την επιστροφή των παιδιών στις αίθουσες» υπογράμμισε.

«Δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση περιμένουμε πως με την τήρηση των μέτρων.

θα επανέλθει η κανονικότητα, θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία μας», πρόσθεσε.

«Πάνω από 2,3 εκατ, άνθρωποι κάνουν τηλεκπαίδευση, η ύλη προχωρά κανονικά, οι δεξιότητες όλων βελτιώνονται, μεγάλο επίτευγμα για τη χώρα», είπε μεταξύ άλλων.

Για τους μαθητές της Γ' Λυκείου εξήγησε πως θα εξεταστούν παρεμβάσεις για να αξιολογηθεί η μείωση της εξεταστικής ύλης.

Όσον αφορά την είσοδο στα ΑΕΙ ανέφερε πως αλλάζει η βάση εισαγωγής σε συνάρτηση με το επίπεδο των υποψηφίων. «Δεν θέλαμε να είναι επί της δυσκολίας θεμάτων, αλλά κάθε ΑΕΙ να καθορίσει το όριο, να φτιάξει το δικό του προφίλ» δήλωσε η κ. Κεραμέως. Όσον αφορά το μηχανογραφικό, τόνισε πως οι υποψήφιοι θα κάνουν πιο συνειδητές και στοχευμένες επιλογές.

Για την εξομοίωση του Μετσόβιου με τα κολλέγια, εξήγησε πως όλοι οι τίτλοι πανεπιστημίων δίνουν επαγγελματικά προσόντα. «Την αξιολόγηση θα την κάνει ένα όργανο σύμφωνα με την Κομισιόν και να μην είμαστε Ευρώπη αλά καρτ» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM