Κεραμέως: Τις επόμενες μέρες η συζήτηση για τα φροντιστήρια

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε πως «τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί με τους ειδικούς το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης. Σε αυτή την κρίση η κυβέρνηση προχωρά βήμα βήμα».

Αναφορικά με το ένα self test που θα διεξάγεται στο εξής κάθε εβδομάδα στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες».

Τι ισχύει για τους υποψήφιους στις Πανελλαδικές που μπορεί να ασθενήσουν

«Εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο» είπε και συμπλήρωσε πως θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

«Στόχος του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας» ανέφερε, εξηγώντας ότι «στη βάση του εξορθολογισμού, το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα».

«Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια» σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, ανέστειλε 37 πανεπιστημιακά τμήματα που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Από φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής»

«Από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της Γ' Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημοσιά ΙΕΚ» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως και δήλωσε ότι από φέτος θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία βοηθά να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών.