Πανελλήνιες: Με μάσκα και αρνητικό self test η προσέλευση των μαθητών

πανελλήνιες
πηγή: twitter

Στο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις αναφέρθηκε μέσω τηλεοπτικής της παρέμβασης η Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε η υπουργός Παιδείας μέσα από πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, μέχρι το προσεχές Σάββατο όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα προμηθευτούν από δύο self tests.

Το πρώτο θα πρέπει να το πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 10 Ιουνίου και το δεύτερο το Σάββατο 19 Ιουνίου. Οι ημέρες καθορίστηκαν έτσι, ώστε να μπορεί να γίνει επιβεβαιωτικό τεστ σε ημερομηνία που δεν θα επηρεάσει την εξεταστική διαδικασία.

Σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, θα πρέπει μέσα σε τρεις ημέρες να κάνουν εργαστηριακό τεστ για επιβεβαίωση του αποτελέσματος. «Ισχύει ό,τι ισχύει άμα νοσήσεις από οποιαδήποτε ασθένεια στις Πανελλαδικές. Αν το τεστ βγει και πάλι θετικό, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο» είπε η υπουργός.

Κεραμέως

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως εφόσον αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι τόσο για τους διαγωνιζόμενους όσο και για τους επιτηρητές είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

«Δεν καταλαβαίνω αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα, που έκανε λόγο για «σφαγή εισακτέων», η κ. Κεραμέως απάντησε ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τι ακριβώς θέλει; Να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο με 1 στα 20; Στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Κάθε χρονιά που επιτρέπουμε να εγγράφεται κάποιος με βαθμό 1 στα 20 τον έχουμε κοροϊδέψει» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως στα τμήματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η βάση εισαγωγής ήταν 1,7 στα 20 και μόνο 3 στους 100 μαθητές αποφοιτούσαν κάθε έτος. «Και εγώ ρωτώ: Αυτό θέλουμε;» είπε η υπουργός.