AEI - Εκλογές: «Να γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων

Εκλογές στα ΑΕΙ
© (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ώστε οι εκλογές στα πανεπιστήμια να γίνονται χωρίς κομματικά ψηφοδέλτια αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στον Realfm 97,8.

Η υπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε «την ανάγκη να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων», γεγονός που «θα είναι μία σημαντική βελτίωση στο πανεπιστήμιο». Οι αλλαγές στις φοιτητικές εκλογές, όμως, «δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, το επόμενο νομοσχέδιο θα είναι θέματα που αφορούν στο σχολείο περισσότερο», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Νίκη Κεραμέως
Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Για τις εκλογές στα πανεπιστήμια τοποθετήθηκε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, με την σειρά του και ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος είναι αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε: «Σήμερα στα περισσότερα πανεπιστημιακά τμήματα πηγαίνουν οι φοιτητές και ρίχνουν ένα ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπαίνει καν σταυρός και αποφασίζει μετά η παράταξη ποιος θα εκπροσωπεί ποιον. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί μειώνεται συνεχώς το ποσοστό των φοιτητών που συμμετέχουν στις εκλογές. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα να ψηφίζεις συγκεκριμένο πρόσωπο που θα σε εκπροσωπεί. Μπορεί το πρόσωπο να ανήκει σε κάποια παράταξη, αλλά πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση τους φοιτητή με τους εκπροσώπους του φοιτητές. Θα δούμε ποιο σχήμα είναι το πιο καλό προς αυτή την κατεύθυνση».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα