Νίκος Δένδιας στο Bloomberg: Οι ηγέτες της Ε.Ε. να δείξουν στην Τουρκία τα όριά της

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg News, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους μας να θέσουν σαφή όρια στην Τουρκία για να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να προσποιείται ότι η Τουρκία ενεργεί ως παίκτης που γίνεται αποδεκτός στην περιοχή. Η Ελλάδα αναμένει από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταστήσουν σαφές ότι το μπλοκ συμφωνεί πως οι τουρκικές ενέργειες στην περιοχή είναι καταστροφικές. Η Ε.Ε. θα χρειαστεί νέα μέτρα για να κάμψει την παραβατική και προκλητική πολιτική της Άγκυρας», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg News.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή»

«Σίγουρα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή στη σχέση μας με την Τουρκία», δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες.

«Οι ηγέτες θα πρέπει να πάρουν μια απόφαση για το αν θα εγκρίνουν περισσότερες κυρώσεις», είπε.

Λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την Πέμπτη τους ηγέτες της Ε.Ε. να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις ως απάντηση στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει τα όριά της»

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει τα όρια αυτής της συμπεριφοράς, καθώς έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα αντιπροσωπεύει η Ε.Ε.», δήλωσε ο Δένδιας στη συνέντευξη.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως εάν δεν αναληφθεί δράση, άλλες χώρες θα μπορούσαν να συμπεράνουν ότι μπορούν να ενεργήσουν ασύδοτα και «η Τουρκία θα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να συνεχίσει την τρέχουσα συμπεριφορά της χωρίς κανέναν περιορισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM