Γεωργιάδης: «Αν γεμίσει η Ερμού, σταματάει το click away»

Στα ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του click away κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και την πώληση παιχνιδιών, αλλά και στο πώς θα λειτουργήσει το click away.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν θα επιτρέπεται η πώληση παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να κάνουν τζίρο και τα υπόλοιπα καταστήματα. «Τα καταστήματα παιχνιδιών κάνουν κάθε χρόνο το 30% του τζίρου τους στις γιορτές και τώρα δεν τους επιτρέπουμε να ανοίξουν, θέλουμε λοιπόν να δουλέψουν τουλάχιστον με την παράδοση εκτός. Αν επιτρέπαμε στα σούπερ μάρκετ να πωλούν παιχνίδια, θα μειώναμε πάρα πολύ την πιθανότητα να αγοράσει κάποιος από τα καταστήματα μέσω της διαδικασίας από το ίντερνετ και το τηλέφωνο», δήλωσε συγκεκριμένα.

Πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ μόνο με click away

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι όσα σούπερ μάρκετ μπορούν να υποστηρίξουν τη διαδικασία του click away θα μπορούν να πουλήσουν παιχνίδια, αλλά όχι εντός του καταστήματος. Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει και για να μειωθεί η κινητικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «αν το επιτρέπαμε αυτό, θα πήγαινε όλη η οικογένεια μαζί στο σούπερ μάρκετ για να διαλέξει το παιδί το παιχνίδι. Τώρα θα διαλέξει το παιδί το παιχνίδι, θα το παραγγείλει ο πατέρας ή η μητέρα από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο και θα πάει ένας να το πάρει».

Ένα άτομο στην παραλαβή με click away

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως μόνο ένα άτομο θα μπορεί να πάει στο εκάστοτε κατάστημα για να παραλάβει με click away την παραγγελία του. Επιπλέον, θα υπάρχει ελαστικότητα μια ώρα πριν και μια ώρα μετά την παραγγελία σε ό,τι αφορά τους χρόνους, αλλά και αυστηρότητα κατά την είσοδο στο κατάστημα. Ο υπουργός εξήγησε ότι αυτό είναι απαράβατο μέτρο και θα υπάρχουν πολύ αυστηρά πρόστιμα, ενώ δεν θα γίνονται ανεκτές δικαιολογίες όπως «δεν λειτουργούσε το pos εκτός καταστήματος ή δεν ήθελα να δώσω την κάρτα μου στο κατάστημα χωρίς να είμαι παρόν».

«Αν γεμίσει η Ερμού, σταματάει το click away»

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει μια μικρή «ανάσα» στην κίνηση της αγοράς, προσπαθώντας να μην επικρατήσει συνωστισμός.

«Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την παράδοση εκτός», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM