Ο Τραμπ απειλεί με βέτο στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις στην Τουρκία

Δύο μέρες μετά την κατάθεση του αμυντικού νομοσχεδίου ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί βέτο

Κατατέθηκε στο Οβάλ Γραφείο το αμυντικό νομοσχέδιο που, πέρα από τις δαπάνες των Ηνωμένων Πολιτειών, περιλαμβάνει και τις κυρώσεις προς την τουρκική προκλητικότητα για την προμήθεια ρωσικών πυραύλων S-400. Ωστόσο, μια αιφνίδια εξέλιξη ταράζει τις ισορροπίες, καθώς 48 ώρες μετά ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter απειλεί πως θα ασκήσει βέτο, με αποτέλεσμα το αμυντικό νομοσχέδιο να πρέπει να επιστρέψει στο Κογκρέσο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτηριστικά μέσα από την ανάρτησή του δήλωσε πως «ο μεγαλύτερος νικητής από το νέο νομοσχέδιο για την άμυνα είναι η Κίνα! Θα ασκήσω βέτο».

THE BIGGEST WINNER OF OUR NEW DEFENSE BILL IS CHINA!. I WILL VETO!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 13, 2020

Η διαδικασία που προβλέπεται από το αμερικανικό Σύνταγμα για να ανατραπεί το βέτο είναι το νομοσχέδιο να λάβει τα 2/3 των ψήφων τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία. Αν συμβεί αυτό, το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος των ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν θα εμβολιαστούν άμεσα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μέσα από τοποθέτησή του στα μέσα δήλωσε πως οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν θα εμβολιαστούν άμεσα.

Ειδικότερα, δήλωσε πως «οι άνθρωποι που εργάζονται στον Λευκό Οίκο θα πρέπει να λάβουν το εμβόλιο κάπως αργότερα στο πρόγραμμα, εκτός αν κρίνεται απαραίτητο». «Δεν έχω προγραμματίσει να κάνω το εμβόλιο, αλλά ανυπομονώ να το κάνω την κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM