Κορονοϊός: Τα μέτρα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Με τη φετινή χρονιά να είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες λόγω του κορονοϊού, θα υπάρξουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε μάλιστα πως  είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για την Πρωτοχρονιά σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα ισχύοντα για τα Χριστούγεννα.

Τα μέτρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Μπορεί να είναι διαφορετικές φέτος οι γιορτές όπως και ο εορτασμός του Πάσχα, ωστόσο υπάρχουν τρεις σημαντικές διαφορές αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν για αυτές τις μέρες. Ειδικότερα, παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:

  • Επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες σε επισκέψεις σε σπίτια.
  • Τα παιδιά δεν θα βγουν να πουν τα κάλαντα.
  • Η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα θα γίνει με παρουσία έως 25 ατόμων στις εκκλησίες και έως 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και απόσταση 2 μέτρων προς κάθε κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, για να πάνε στα γιορτινά τραπέζια αυτές τις δύο μέρες θα μπορούν να στείλουν sms με τον κωδικό μετακίνησης 6 στο 13033.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

πηγή: kedenews.gr