Γεωργιάδης: Ο νόμος ισχύει για όλους, και για την Εκκλησία

«Σεβόμαστε την Εκκλησία, αλλά προέχει η υγεία των πολιτών»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως «αν δεν παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος, θα στεναχωρηθώ. Δεν ενημερώσαμε κανέναν, για να μην υπάρχουν διαρροές».

Του Μάκη Θεοδώση

«Στόχος μας είναι η αποφυγή του συγχρωτισμού, η ίδια η Εκκλησία έχει χάσει μέλη της από τον ιό. Ο νόμος ισχύει για όλους», υπογράμμισε ο υπουργός.

Στους φόβους των λοιμωξιολόγων για μεγάλη προσέλευση πιστών και τη μετατροπή της Αθήνας σε Θεσσαλονίκη απάντησε πως «δεν επιθυμεί η κυβέρνηση τέτοια εικόνα. Δεν είναι κόντρα ποιος έχει το πάνω χέρι, να μη γίνει το κακό είναι το ζητούμενο».

«Αν πούμε “πάμε όλοι στην Εκκλησία”, θα πάρει η ΔΙΣ τέτοια μεγάλη ευθύνη;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είμαι βέβαιος πως θα υπάρξει επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο, δεν θέλουμε Ιερό Πόλεμο. Έχουν δείξει μια υπεύθυνη στάση και όλο αυτό φέρνει στεναχώρια. Να πάμε παρακάτω, να μην πληρώσουμε φόρο στον κορονοϊό», πρόσθεσε.

Η πανδημία, το κριτήριο επιστροφής της αγοράς

Για το ενδεχόμενο της επαναφοράς του click away τόνισε: «Εγώ τα ακούω όποτε μπαίνει, όποτε βγαίνει το σύστημα. Κάθε ανακοίνωση της κυβέρνησης έχει πάντα τον αστερίσκο της εξέλιξης της πανδημίας. Η πρόθεσή μας είναι να επιστρέψουμε στο καθεστώς που είχαμε. Την Πέμπτη, που θα έχουμε 14 μέρες μετά τα Χριστούγεννα, θα έχουμε εικόνα και ο στόχος να μην έρθει το τρίτο κύμα».

Στην ερώτηση αν θα έχουμε βαθμιαία επιστροφή των καταστημάτων, εκτίμησε πως «θα συμβεί και θα το επιβεβαιώσουμε τη Δευτέρα».

«Συνεχίζουμε και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του», ανέφερε, τέλος, για τη διατήρηση του χαρτοφυλακίου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM