Κορονοϊός: Και δεύτερο κρούσμα στους ταξιδιώτες που επέστρεψαν από Ντουμπάι

Και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε μεταξύ Ελλήνων ταξιδιωτών που επέστρεψαν στη χώρα μας από το Ντουμπάι – Ουκ ολίγοι ήταν εκείνοι οι οποίοι ταξίδεψαν στην αραβική χώρα και γιόρτασαν σε ξέφρενους ρυθμούς την άφιξη του 2021 παρά την πανδημία του κορονοϊού η οποία σαρώνει ολόκληρο τον πλανήτη

Ακόμα ένας ταξιδιώτης, γυρνώντας από το Ντουμπάι εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό, και πλέον, αναφέρονται δύο συνολικά κρούσματα μεταξύ των Ελλήνων.

Ποιο ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα;

Να υπενθυμίσουμε πως το πρώτο κρούσμα, το οποίο έγινε γνωστό ήταν μια γυναίκα, την οποία παρέλαβε από το αεροδρόμιο όχημα της Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια, τη μετέφερε στο σπίτι της προκειμένου να τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα.

Rapid tests στη χθεσινή πτήση Ντουμπάι - Αθήνα

Σήμερα Δευτέρα (0/4/01) επιστρέφουν κι άλλοι Έλληνες από το Ντουμπάι. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι ταξιδιώτες αυτοί θα υποβληθούν σε τεστ και θα μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για να μπορέσει να περιοριστεί η διασπορά του ιού σε περίπτωση όπου εντοπιστούν και άλλα θετικά κρούσματα μεταξύ αυτών.

Επιπλέον, να σημειωθεί πως στη πτήση Ντουμπάι - Αθήνα που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή (03/01) όλοι οι επιβάτες έκαναν rapid test, ώστε να τους επιτραπεί η έξοδος από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είναι τελικά Covid-free το Ντουμπάι;

Τέλος, σημειώνεται ότι η αραβική χώρα μπορεί να θεωρείται για πολλούς ως «covid-free», ωστόσο, καθημερινά ανακοινώνει περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα κορονοϊού. Γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για όσους επιστρέψουν στη χώρα μας το επόμενο διάστημα, μετά τα πάρτι των εορτών.

Βέβαια, παρά την όποια έξαρση κρουσμάτων στο Ντουμπάι, η αραβική χώρα, χαλάρωσε τα μέτρα την περίοδο των εορτών. Και γι' αυτό, να σημειώσουμε πως τα μαγαζιά εστίασης λειτουργούσαν και λειτουργούν κανονικά, δεν υπάρχει αυστηρό lockdown, ενώ τα πάρτι τις γιορτινές μέρες διεξήχθησαν κανονικά και μάλιστα, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας - τα οποία η αραβική χώρα δε επέβαλλε για το προηγούμενο διάστημα των γιορτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM