Μενδώνη: Δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία μέχρι στιγμής για τον Λιγνάδη

Τι δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού για την παραίτηση

του Δημήτρη Λιγνάδη 

Για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο τοποθετήθηκε νωρίτερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχαιρε μιας καλλιτεχνικής αποδοχής, και αυτό φάνηκε από την αντιμετώπιση που είχε όταν διορίστηκε στο Εθνικό Θέατρο. Από κει κι έπειτα αυτές τις μέρες ζούμε σε μια τοξική και ζοφερή κατάσταση. Βλέπετε τι συμβαίνει με το ελληνικό MeToo», δήλωσε η κ. Μενδώνη στην εισαγωγική της τοποθέτηση.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ώστε αυτή η κίνηση γυναικών και ανδρών να μη χάσει τη σημασία της σε μια κατάσταση που η κοινή γνώμη παρακολουθεί με έκπληξη και απέχθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός.

Ερωτηθείσα για την επιστολή του κ. Λιγνάδη, η υπουργός ξεκαθάρισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία σε βάρος του. «Όπως δηλώνει και ο ίδιος στην επιστολή του, δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό το κλίμα των θυμών, που δημιουργούσε έναν κλοιό γύρω απ' αυτόν», δήλωσε η κ. Μενδώνη, ενώ πρόσθεσε πως «ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί όπως κρίνει τον εαυτό του και τη φήμη του».

«Την παραίτηση του κ. Λιγνάδη δεν την είχα ζητήσει και δεν την είχε υποβάλει πριν από μερικές μέρες που έγινε μια σχετική συζήτηση μέσω των social media. Υπέβαλε την παραίτησή του αργά το απόγευμα του Σαββάτου και την αποδέχτηκα λίγο μετά», συνέχισε η υπουργός, τονίζοντας ότι «κώδικας δεοντολογίας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Θα συσταθεί και θα αφορά τις κρατικές πολιτιστικές δομές. Αυτό είναι πρωτοβουλία του υπουργείου, λόγω των επώνυμων καταγγελιών και των συνθηκών».

«Ο διάδοχος του κ. Λιγνάδη θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Δεν θα αφήσουμε μεγάλο κενό, θα δούμε τα πράγματα με την ψυχραιμία που πρέπει να τα δούμε. Είμαστε σε έκτακτες συνθήκες, θα το αντιμετωπίσουμε», κατέληξε η κ. Μενδώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM