Χρήστος Ταραντίλης: Ένας έντιμος πολιτικός

Τις ημέρες που διανύουμε είναι σπουδαίο γεγονός τόσο η ανάληψη ευθύνης όσο και το να παίρνουμε θέση για όσα εξελίσσονται γύρω μας

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Φωτεινό παράδειγμα για τη Νέα Δημοκρατία ο Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος χθες, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ωστόσο, πληροφορίες από πηγές της ΝΔ που επικαλούνται δημοσιεύματα έγκριτων Μέσων κάνουν λόγο για ασφυκτική πίεση από τις υποθέσεις Λιγνάδη και Κουφοντίνα, την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπόρεσε να αντέξει.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χρήστος Ταραντίλης σκεφτόταν να παραιτηθεί εδώ και δέκα ημέρες, αλλά η επικαιρότητα και ο κοινωνικός αναβρασμός από τις υποθέσεις Λιγνάδη και Κουφοντίνα ήταν τέτοιος, που το καθυστερούσε για να μην οξυνθούν τα πνεύματα στη Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, η εξαφάνισή του από το πολιτικό προσκήνιο το τελευταίο διάστημα έδινε τροφή για συζητήσεις και φούντωνε την ανησυχία στο Μοσχάτο ότι τελικά θα προβεί στο απονενοημένο πολιτικό βήμα: την παραίτηση.

Πηγές της αντιπολίτευσης δηλώνουν στο News2u.gr πως πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σοβαρό στέλεχος της ΝΔ, καταξιωμένο στον εργασιακό του χώρο, μετριοπαθές και ιδιαίτερα προσηνές.

«Τον γνωρίζω από τα φοιτητικά αμφιθέατρα της Πάτρας», δήλωσε στο News2u.gr ένας παλιός συμφοιτητής του Χρήστου Ταραντίλη, που πολιτικά ήταν απέναντι, όπως μας είπε χαρακτηριστικά. «Ήταν από τα παιδιά εκείνα που μπορούσες να συζητήσεις και να βρεις μια μέση γραμμή στα φοιτητικά ζητήματα, ενώ πολλοί από εμάς του λέγαμε τότε πως λόγω της μετριοπάθειας και της ευγένειας ταιριάζει καλύτερα στην Αριστερά παρά στη Δεξιά».

Αλλά και οι φοιτητές του στην ΑΣΟΕΕ μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον καθηγητή τους, μιας και διδάσκει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Εμείς θα ευχηθούμε για τον ανθρώπινο παράγοντα, πράγματι να μην έχει αντέξει το βάρος από αυτές τις δύο υποθέσεις που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία και βάλλουν κατά της δημοκρατίας, και να μη συμβαίνει κάτι άλλο που να σχετίζεται με την υγεία και την οικογένεια του Χρήστου Ταραντίλη.

Γιατί είναι ένας έντιμος πολιτικός, ένας ηθικός άνθρωπος και θα είναι πραγματικά κρίμα να λείψει από την πολιτική ζωή της χώρας.