Αχτσιόγλου: «Πρωθυπουργική κάλυψη και υποκρισία για την αστυνομική βία»

Αχτσιόγλου: «Η βία δεν απαντιέται με βία, αυτό είναι το μόνο βέβαιο, οτιδήποτε άλλο δεν είναι υπό συζήτηση»

«Η γενικευμένη αυθαιρεσία θυλάκων της Αστυνομίας, με ακραία βία και αυταρχισμό απέναντι στους πολίτες, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Δεκάδες βίντεο από χθες το βράδυ επιβεβαιώνουν τη βαρβαρότητα: ξυλοκοπούν μια νεαρή κοπέλα η οποία απλώς πήγε να δει τι συμβαίνει, χτυπούν έναν νεαρό, οι επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ φωνάζουν “πάμε να τους σκοτώσουμε”» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε ραδιοφωνική της παρέμβαση.

Για την επίθεση εις βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη δήλωσε σαφώς: «Η βία δεν απαντιέται με βία, αυτό είναι το μόνο βέβαιο, οτιδήποτε άλλο δεν είναι υπό συζήτηση» και η αποκλειστική θέση του ΣΥΡΙΖΑ επ’ αυτού είναι η απερίφραστη καταδίκη.

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι η ακραία αστυνομική βία του τελευταίου ενάμιση χρόνου δεν είναι διαχρονικό φαινόμενο. «Η ίδια η Διεθνής Αμνηστία μιλά για δραματική αύξηση της αστυνομικής βίας στη χώρα. Το ζήτημα είναι αν αυτή εκπορεύεται από κυβερνητική εντολή και καλύπτεται εκ των υστέρων ή όχι. Στην περίπτωση της ΝΔ, και εκπορεύεται και καλύπτεται. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δίνει αυτή την εντολή και εν συνεχεία καλύπτεται από τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Μητσοτάκη. Θυμάστε το περίφημο “τα χέρια μας είναι επιτέλους λυμένα” που είπε αρχισυνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Χρυσοχοΐδη; Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, αν δεν παρείχε κάλυψη, θα ήταν να παραιτήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «είναι υποκριτικό ο κ. Μητσοτάκης να καλεί σε “αυτοσυγκράτηση” και αμέσως μετά τάγματα εφόδου να ουρλιάζουν στους δρόμους “πάμε να τους σκοτώσουμε” και να ακολουθούν πράξεις ακραίας αστυνομικής βίας», ενώ χαρακτήρισε «θρασεία και παραληρηματική» τη γραμμή της κυβερνητικής εκπροσώπου, που επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις και την εξάπλωση του κορονοϊού. «Ο μόνος που υποκινεί την οργή των πολιτών είναι ο κ. Μητσοτάκης» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την πανδημία υπογράμμισε ότι «μετά από πέντε μήνες lockdown βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο που ήμασταν πριν απ’ αυτό. Εκρηκτικός αριθμός κρουσμάτων, ασφυξία στις ΜΕΘ και το δημόσιο σύστημα υγείας στο “κόκκινο”. Η διαχείριση της κυβέρνησης είναι εκ του αποτελέσματος απολύτως αποτυχημένη». Για την οικονομία σημείωσε ότι «το 2021 ξεκίνησε με βαθιά ύφεση, με παρατεταμένο lockdown και την κυβέρνηση να μειώνει ήδη κι αυτά τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης».​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM