ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιοι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη και με ποιον τρόπο συνδέονται με τον κ. Φουρθιώτη;»

Μένιος Φουρθιώτης εισαγγελέας
© (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει πως «οι αποκαλύψεις στην υπόθεση Φουρθιώτη διαδέχονται η μια την άλλη, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει επί ενάμιση μήνα να σιωπά».

«Χθες και αφού πια ο κ. Φουρθιώτης πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αναθέσει σε μισό αστυνομικό τμήμα να φυλά αυτόν που έχει στην πλάτη του τον μισό Ποινικό Κώδικα», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει: 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντά με τι ανταλλάγματα τον λιβάνιζε με τις εκπομπές και τα πρωτοσέλιδά του. Δεν απαντά με ποιου τις πλάτες ο τηλεπαρουσιαστής έστηνε όλο αυτό το διάστημα απάτες κατά του Δημοσίου και όταν τον εντόπισαν οι υπηρεσίες εισέβαλε σε υπουργείο τραμπουκίζοντας υπαλλήλους και στελέχη». 

«Εάν νομίζει ότι με τη σιωπή του το θέμα θα ξεχαστεί, είναι γελασμένος. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει: Ποιοι συνεργάτες του και με ποιον τρόπο συνδέονται με τον κ. Φουρθιώτη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αυτά είναι τα αδικήματα που του αποδίδονται

Τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται στον γνωστό τηλεπαρουσιαστή καναλιού τοπικής εμβέλειας, Μένιο Φουρθιώτη, είναι τα ακόλουθα:

  • Σύσταση συμμορίας
  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία
  • Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία
  • Ηθική αυτουργία στην προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  • Απόπειρα εκβίασης
  • Ψευδής καταγγελία
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Το Μεγάλο Σάββατο η απολογία του παρουσιαστή

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα οδηγηθούν ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του ενώπιον του ανακριτή, μετά την προθεσμία που έλαβαν σήμερα για τις απολογίες τους.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή στις 9.30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για να λογοδοτήσουν για τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα που τους βαρύνουν.

Δύο σκηνοθετημένες επιθέσεις

Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στον ανακριτή αφορά τις δύο –σκηνοθετημένες από τον ίδιο τον βασικό κατηγορούμενο, σύμφωνα με τη δικογραφία– επιθέσεις έξω από το σπίτι του Μ. Φουρθιώτη αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών που εξαπέλυσαν οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή.

Ο Μ. Φουρθιώτης, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, είναι ο ηθικός αυτουργός όσων έγιναν έξω από το σπίτι του αλλά και εναντίον αστυνομικών, καθώς του καταλογίζεται ότι έναντι αμοιβής που κανόνισε με τους δύο δράστες οργάνωσε τις δήθεν επιθέσεις. Φέρονται επίσης να είχαν συστήσει συμμορία για τη διάπραξη των πράξεών τους.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα