Μακρή: Οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν στην ώρα τους, όπως και πέρσι

Η Ζέττα Μακρή διευκρίνισε πως το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να ανοίξει τα γυμνάσια και τα λύκεια, εφόσον πάρει το «πράσινο φως» από τους επιδημιολόγους, ενώ ξεκαθάρισε πως οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά, στην ώρα τους, «όπως έγιναν και πέρσι»

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας για το πολυπόθητο άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε πως το υπουργείο είναι έτοιμο να ανοίξει τα γυμνάσια και τα λύκεια, τη στιγμή που θα δοθεί το «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους.

Παράλληλα, επισήμανε πως οι σχολικές δομές ήταν εκείνες που έμειναν κλειστές για περισσότερο χρονικό διάστημα και γι' αυτό τώρα, έχουν προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Στην ώρα τους οι Πανελλήνιες εξετάσεις, «όπως έγιναν και πέρσι»

Επίσης, η ίδια, μιλώντας στο Mega, επανέλαβε πως οι πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθούν στην ώρα τους μέσα στον Ιούνιο, «όπως έγιναν και πέρσι», ωστόσο, δεν προσδιόρισε κάποiα σχετική ημερομηνία.

«Η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει με self test»

Η Ζέττα Μακρή, τόνισε επίσης, πως σε περίπτωση που η επιτροπή των ειδικών προκρίνει την επαναλειτουργία των σχολείων στις 5 Απριλίου, τότε η επιστροφή θα γίνει απαραίτητα με self test, ενώ ανέφερε πως υπάρχει σχέδιο ώστε να γίνεται τεστ σε καθηγητές και μαθητές κάθε Δευτέρα.

«Επιθυμία μας να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί»

Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε: «Επιθυμία μας να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί» δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας παράλληλα πως εάν κάποιος βρίσκεται θετικός στον ιό ενδεχομένως να πραγματοποιεί επαναληπτικό τεστ σε δημόσια δομή υγείας.

«Το υπουργείο πέτυχε να γίνει κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός στα ειδικά σχολεία»

Στη συνέχεια, η Ζέττα Μακρή είπε: «Το υπουργείο ζήτησε και πέτυχε να γίνει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αλλά και των παιδιών και του βοηθητικού προσωπικού σε αυτά». Μάλιστα, επισήμανε πως υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ώστε οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων να αξιοποιούνται τόσο σε εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων όσο και σε εκπαιδευτικούς γενικά.

«Το ότι θέλουμε όλος ο μαθητικός πληθυσμός να αποκτήσει τεχνολογικό εξοπλισμό, δεν σημαίνει ότι η τηλεκπαίδευση θα μείνει»

Αμέσως μετά, αναφερόμενη στο voucher των 200 ευρώ που αφορά τους μαθητές, η κα Μακρή είπε: «Το ότι θέλουμε όλος ο μαθητικός πληθυσμός να αποκτήσει τεχνολογικό εξοπλισμό, δεν σημαίνει ότι η τηλεκπαίδευση θα μείνει. Αλλά αλίμονο, αν ψηφιακά δεν βοηθήσουμε αυτό το κεκτημένο που αποκτήθηκε λόγω πανδημίας, να βελτιωθεί και να παραμείνει ως ένα όπλο».

«Προτιμήθηκαν οι περισσότερο αδύνατοι οικονομικά»

Επιπλέον, η ίδια θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν έγινε κάποια αδικία με τα κριτήρια του voucher, τονίζοντας πως «προτιμήθηκαν οι περισσότερο αδύνατοι οικονομικά». Και κατέληξε λέγοντας: «Και αφού υπάρξει περιθώριο θα επεκταθεί και σε άλλους, οι οποίοι χωρίς να είναι τόσο αδύναμοι, έχουν εξίσου μεγάλη ανάγκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM