Συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. η προανακριτική Παππά

Τσίπρας: «Σοβαρά τώρα, κύριε Μητσοτάκη, με 70 νεκρούς την ημέρα το μόνο που σκέφτεστε είναι πώς θα στήσετε πολιτικά ικριώματα για τους πολιτικούς σας αντιπάλους;»

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Με 187 «ναι» ψηφίστηκε χθες η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, μετά την καταγγελία Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, με τους βουλευτές των κομμάτων να τοποθετούνται επί του θέματος, ενώ ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στην τοποθέτησή του έκανε εκτενή αναφορά στον διαγωνισμό και τις παραμέτρους του, ενώ δήλωσε περήφανος που υπερασπίστηκε το Σύνταγμα και το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Τσίπρας: «Τα καθεστώτα πέφτουν με πάταγο και τα ρίχνει η Δημοκρατία»

Τον Νίκο Παππά υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Εμείς άραγε πόσες προανακριτικές επιτροπές πρέπει να προκαλέσουμε όταν έρθουμε στη διακυβέρνηση; Δεν θα ξέρουμε από πού να το πιάσουμε και πού να το αφήσουμε».

«Σοβαρά τώρα, κύριε Μητσοτάκη, με 70 νεκρούς την ημέρα, τον φόβο να σκιάζει την κοινωνία, και το μόνο που σκέφτεστε είναι πώς θα στήσετε πολιτικά ικριώματα για τους πολιτικούς σας αντιπάλους; Σοβαρά, με τους γιατρούς να υψώνουν φωνή απόγνωσης, εσείς μηχανορραφείτε για να εκδικηθείτε και να εξουδετερώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους; Με την οικονομία να βουλιάζει, τη μεσαία τάξη σε κλοιό φόβου, τους νέους σε κλίμα οργής και εκατομμύρια εργαζόμενους σε κατάσταση πολιορκίας, το μόνο που ονειρεύεστε είναι ειδικά δικαστήρια, εδώλια και πόλωση;» ανέφερε.

http://

Η επόμενη μέρα

Το γεγονός ότι από τα κυβερνητικά έδρανα έλειπε το κυβερνητικό επιτελείο είναι ενδεικτικό μιας κατάστασης, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που υπογράμμισε και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος.

Αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν δύσκολο για την κομματική βάση αλλά και για τα στελέχη, ωστόσο η επόμενη μέρα θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. συσπειρωμένο και σκληρό απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, σε συνάρτηση με την τραγική κατάσταση της χώρας από την πανδημία.

Άλλη μια «κούφια» προανακριτική

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. υποστηρίζουν πως η προανακριτική του Νίκου Παππά θα λήξει άδοξα για τη Νέα Δημοκρατία και θα είναι άλλη μια «κούφια» προανακριτική, σαν του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Εκλογές το φθινόπωρο;

Ακόμη, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το κύμα ύφεσης που θα φανεί από τέλη Σεπτεμβρίου, με το τέλος της σεζόν, θα είναι τέτοιου μεγέθους, που η κυβέρνηση θα πάει σε πρόωρες εκλογές, χωρίς να έχει καταφέρει να αλλάξει την ατζέντα και να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM