Μακρή: Παράταση σχολικής χρονιάς μέχρι τέλος Ιουνίου

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, προανήγγειλε παράταση του σχολικού έτους, αναμένοντας βεβαίως τις προτάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων

 

Του Μάκη Θεοδώση

Παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες, μέχρι και το τέλος Ιουνίου, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αίσθηση προκαλεί η αναφορά της ότι μόλις 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Στο Πρώτο... αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, η υφυπουργός υποστήριξε πως, όπως έχουν τα πράγματα, για το άνοιγμα των σχολείων έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια, και ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των επερχόμενων εξετάσεων αλλά και του γεγονότος πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη διά ζώσης εκπαίδευση.

Η κ. Μακρή αναφορικά με τα self tests τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και να έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίσουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί, αν είναι ενήλικος, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Για τον εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς η υφυπουργός επισήμανε ότι το 30% έχει δηλώσει πως θέλει να κάνει εθελοντικά το τεστ, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneca αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η ίδια εμφανίστηκε βέβαιη πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο, με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής, ενώ αναφερόμενη στις προαγωγικές εξετάσεις των υπόλοιπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι. Ωστόσο, ανέφερε πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ