Προανακριτική Παππά: Σήμερα οι προτάσεις για τους μάρτυρες

Προχωρούν οι εργασίες της προανακριτικής της Βουλής, για τη διερεύνηση των ισχυρισμών Καλογρίτσα- Νέας Δημοκρατίας, περί δωροληψία και παράβασης καθήκοντος του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, την περίοδο διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

 

Σήμερα αναμένονται οι πρώτες προτάσεις των εισηγητών των κομμάτων για τους μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης.

Οι μάρτυρες που θα προτείνει η ΝΔ

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Νέα Δημοκρατία θα καλέσει τον Νικόλαο Χρίστου, συνεργάτη του Χρήστου Καλογρίτσα, τον Αντώνη Λιανό, διευθυντή λογιστηρίου CCC και τον Κυριάκο Τόμπρα, μεσολαβητή ανάμεσα στη λιβανέζικη εταιρία και τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ακόμη, στην πορεία θα κληθεί και ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τον Στουρνάρα φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Από την πλευρά του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα προτείνει να κληθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τον Γ. Στουρνάρα, γιατί είναι το πρόσωπο-κλειδί που θα δηλώσει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα πως οι εγγυητικές επιστολές που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό είναι καθ' όλα άρτιες, δεδομένο που ανέφερε και ο ίδιος ο πρώην υπουργός κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στις 30 του Μάρτη.

Ακόμη θα καλεστούν ο Γιάννης Καλογρίτσας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, πολλά πρώην στελέχη της Τράπεζας Αττικής, όπως ο νομικός σύμβουλος Μάριος Μπαχάς, η τότε πρόεδρος Άννα Κουσκούρη, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Τσάδαρης, η διευθύντρια κανονιστικής συμμόρφωσης Ειρήνη Φιλακουρίδου και άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM