Ζαχαράκη: Τα βασικά εργαλεία για να ανοίξει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου

Παραμένει ο στόχος για άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Open η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. «Παραμένει ο στόχος και έχουμε στη διάθεσή μας φέτος και κάποια βασικά εργαλεία» τόνισε.

«Το πρώτο βασικό εργαλείο είναι αυτό του εμβολιασμού, που δεν το είχαμε πέρυσι. Το δεύτερο είναι τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν φέτος. Πέρυσι μας έδωσαν σημαντικά διδάγματα με την εφαρμογή τους. Έχουμε το δειγματοληπτικό σύστημα ελέγχου στις πύλες εισόδου. Τέλος, έχουμε και το πιστοποιητικό, το οποίο συμπεριλαμβάνει πιστοποίηση εμβολιασμού είτε πιστοποίηση ανάρρωσης είτε πιστοποίηση του τεστ» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.

Ερωτηθείσα για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, η υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε πως «είναι στον σχεδιασμό μας. Αυτό έχει να κάνει και με τις δόσεις των εμβολίων αλλά και με τον ρυθμό που προχωρά ο εμβολιασμός στη χώρα μας».

Αναφορικά με τα Covid-free νησιά και πώς θα εξασφαλιστεί να παραμείνουν αυτά ασφαλή

–για τα οποία και έχει γίνει λόγος στα διεθνή μέσα ενημέρωσης–, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως «αυτό το οποίο λέμε ως υπουργείο είναι να μην υπάρχουν ανισότητες μεταξύ των προορισμών». «Θέλουμε και ο Έλληνας να ταξιδέψει στους προορισμούς της χώρας μας και να λειτουργήσει ο εσωτερικός τουρισμός» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM