Γιάννης Λαγός: Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την άρση ασυλίας του

Γιάννης Λαγός
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένα μεγάλο «ναι» στην άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού είπε μετά την ψηφοφορία της η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία, που διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγη ώρα, 658 ψήφισαν υπέρ, 25 κατά, ενώ δέκα ευρωβουλευτές απείχαν.

Η άρση της ασυλίας του Χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού σηματοδοτεί την επιστροφή του στην Ελλάδα αλλά και τη φυλάκισή του, μιας και έχει καταδικαστεί για τον ηγετικό του ρόλο στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα, να σημειωθεί πως η άρση της ασυλίας του γίνεται λίγο πριν ο Γιάννης Λαγός αναχωρήσει (θα έφευγε τη Μ. Τετάρτη) για τη Νορβηγία, όπως δήλωσε εγγράφως ο ίδιος στην αρμόδια υπηρεσία.

Επίσης, λίγο μετά τις 12:30 τη Μεγάλη Τρίτη έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού

Λαγός Γιάννης
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται έξι μήνες μετά την ιστορική δίκη της ΧΑ και την καταδίκη του Γιάννη Λαγού σε 13 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση αυτής και διακεκριμένη οπλοκατοχή, ενώ έχει και μια δεύτερη καταδίκη διάρκειας εννέα μηνών (με αναστολή) για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» το 2013.

Επιπλέον, η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου είχε ήδη εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του, με 22 μέλη να ψηφίζουν υπέρ και δύο λευκό. 

Ωστόσο, τότε, ο Γιάννης Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης, προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα