Κοροναϊός: Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη και νέα μέτρα

Σύσκεψη της επιτροπής ειδικών έχει συγκαλέσει στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να τεθούν επί τάπητος τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα για την εξάπλωση του κορoναϊού στη χώρα μας.

Στη σύσκεψη, που ξεκίνησε στις 10:30, συμμετέχουν: η επιτροπή λοιμωξιολόγων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και σε αυτήν θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα τόσο για ενδεχόμενο νέων μέτρων, με τοπικά lockdown, ενώ θα συζητηθεί και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αυτό που φαίνεται πως ανησυχεί ιδιαίτερα τις υγειονομικές Αρχές αλλά και την κυβέρνηση είναι η μεγάλη διασπορά του ιού και το γεγονός ότι τα κρούσματα έχουν παγιωθεί σε τριψήφια νούμερα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 284 κρούσματα την Κυριακή, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Οι «κυματοθραύστες» που επιχειρούν να ορθώσουν οι Αρχές απέναντι στο δεύτερο κύμα του κοροναϊού δεν φαίνεται προς το παρόν να φέρουν αποτέλεσμα.

Ωστόσο, οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι θα δούμε σε κάποιες μέρες τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού – αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόζονται ήδη σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αυτό, άλλωστε, αποκάλυψε και ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Τοπικά μέτρα και οριζόντια μέτρα μπορούν να ανέβουν σε επίπεδο. Αν υπάρχει λόγος, τα μέτρα όπως κλείσιμο μαγαζιών και η χρήση της μάσκας παντού, μπορεί να εφαρμοστούν σε επίπεδο χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Κατά πληροφορίες οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν προς το τέλος του μήνα, με την επιστροφή και των τελευταίων αδειούχων του Αυγούστου στις βάσεις τους.

Ούτως ή αλλιώς, οι ειδικοί έχουν χαρακτηρίσει «βαρόμετρο» για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας την 21η Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM