Χαρδαλιάς: «Έχουμε δώσει τη μάχη με επιτυχία και μόνον έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε ξανά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Μαζί του μίλησαν ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε συγκεκριμένα: «Σε κάθε φάση λέμε καθαρά και ανοιχτά ποια είναι η κατάσταση. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, όλες οι αποφάσεις που έχουμε πάρει κρίνονται από όλες αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι τα πραγματικά στοιχεία. Δεν κάνουμε διάκριση σε καμία περιοχή» και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη καθώς: «Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας»

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στα νησιά με αυξημένο φορτίο ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πόρο και στον Αμπελώνα και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κατοίκους που πειθάρχησαν στα μέτρα.

Για το άνοιγμα του τουρισμού και κατά πόσο αυτό ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως: «Τα στοιχεία δεν δείχνουν κάτι τέτοιο» και πρόσθεσε πως όπου τα στοιχεία έδειξαν αύξηση των κρουσμάτων πάρθηκαν άμεσα μέτρα.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε» είπε και αναφέρθηκε και στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν. «Τέτοιες θεωρίες όχι μόνο υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια αλλά μπορούν να αποβούν και μοιραίες. Αντιλαμβάνομαι πως μετά από τόσους μήνες ταλαιπωρίας υπάρχει κούραση, ο ιός όμως δεν κουράζεται» τόνισε φανερά ενοχλημένους από όσα κυκλοφορούν.

Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση για την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων προστασίας, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι τώρα ενωμένοι «έχουμε δώσει τη μάχη με επιτυχία και μόνον έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM