Έντονες αντιδράσεις για τον εμβολιασμό των κυβερνητικών στελεχών

Τοποθετήθηκαν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Σωκράτης Φάμελλος «Καρφιά» για το ζήτημα από το Politico

Λίγες μέρες μετά την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας ξεκίνησαν και οι… παραφωνίες. Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου αποκάλυψε πως χθες ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στη θέση τους εμβολιάστηκαν «ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι». Φυσικό ήταν η είδηση αυτή να πάρει διαστάσεις τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στον διεθνή Τύπο.

Σήμερα για το ζήτημα αυτό τοποθετήθηκαν στο Mega ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Για τον εμβολιασμό των πολιτικών και τη μετέπειτα προβολή τους, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε πως «υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε θέσεις που πρέπει με κάθε τρόπο να είναι ασφαλείς για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Δεν είναι πάνω από 100, είναι πολύ λίγοι αυτοί που επελέγησαν να κάνουν το εμβόλιο σε πρώτη φάση. Το σημαντικό είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι η Αστυνομία, που πρέπει γρήγορα να μπουν στον εμβολιασμό». «Για την ώρα οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί είναι πολύ λίγοι», κατέληξε.

«Προσβολή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και στους υγειονομικούς»

Με τη σειρά του ο κ. Φάμελλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως «ο εμβολιασμός δεν ξεκίνησε καλά, προσπάθησε να τα κρύψει ο κ. Παπαδημητρίου και καλό είναι να μιλήσουμε ξεκάθαρα». «Ακόμα και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσε για 120 άτομα, δεν μιλούσε για λίγους», πρόσθεσε. «Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου είναι ότι τελικά παραβιάστηκε η λίστα των υγειονομικών που είχαν προτεραιότητα, για να μπουν κάποιοι πολιτικοί που δεν δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή. Ας μην κρύβουμε την αλήθεια», τόνισε. «Χθες υπήρξε μια προσβολή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και στους υγειονομικούς και το έκανε η κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δημιουργείται στην κοινωνία μια αμφισβήτηση αν το εμβόλιο γίνεται για επικοινωνία ή για υγεία», είπε ο κ. Φάμελλος.

«Στο “Σωτηρία” δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, απ’ ό,τι έχω ενημερωθεί. Σήμερα θα ολοκληρωθούν τα εμβόλια», απάντησε ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε πως είναι «άσκοπη η αντιπαράθεση γι’ αυτό το ζήτημα».

Το δημοσίευμα του Politico

Σε άρθρο του το Politico αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις γιατρών και κομμάτων, καθώς «δεκάδες ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμβολιάστηκαν πριν από τους περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας».

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η κυβέρνηση αρχικά δημοσιοποίησε έναν κατάλογο 45 αξιωματούχων που θα συμπεριλαμβάνονταν σε αυτή την ομάδα, όπως υπουργοί, γενικοί γραμματείς, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας και υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ την Τρίτη ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «ο κατάλογος προτεραιότητας θα περιλαμβάνει τελικά 126 κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι θα ενταχθούν στο πλάνο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM